ANAF. Precizări privind noile modificări aduse Codului de Procedură Fiscală

19 mai 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 82

Agenția Națională de Administrare Fiscală a actualizat, prin Ordonanță de Urgență, unele măsuri fiscale necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii poștale a informațiilor caracteristice referitoare la trimiterile poștale pentru care destinatarul achită expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, contravaloarea bunului livrat.

Obiectivul pe care îl are această modificare este de a evita și de a combate evaziunea fiscală din aria comerțului online, dar și ocrotirea intereselor cumpărătorilor.

De asemenea, prin această măsură se urmărește identificarea beneficiarilor reali care evită taxele și impozitele datorate, prin încasarea, sub formă de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online.

Ordonanța de urgență intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, iar comunicarea datelor se va realiza ulterior adoptării ordinului președintelui ANAF, în care va fi menționat modelul declarat.

Sursa informației

🔿ANAF. Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a
ANAF. Precizări privind noile modificări aduse Codului de Procedură Fiscală was last modified: mai 19th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter