Eveniment [CUM A FOST] 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București

1073       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București 📅 21 noiembrie 2019 București [CUM A FOST] 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București

Data 21 noiembrie 2019
Locația Facultatea de Drept, Universitatea din București,  Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46

Joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 09,00, a avut loc un eveniment aniversar foarte important: „160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București”.

Celebrarea acestei cifre rotunde a avut loc într-o atmosferă sărbătorească, la Facultatea de Drept, Universitatea din București, în Aula Magna.

Dimineață, într-o sesiune comună, deschisă de gazdă, prof. univ. dr., av. Flavius A. Baias, decanul Facultății de Drept a Universității din București, au fost salutați înalții oaspeți prezenți la eveniment: ES Michèle Ramis – Ambasadorul Franței în România, ES Mihai Gribincea – Ambasadorul Republicii Moldova în România, Monica Anisie – Ministrul Educației și Cercetării, Cătălin Predoiu – Ministrul Justiției și Mircea Dumitru – Rector al Universității din București.

Alături de aceste personalități, au luat parte la eveniment și reprezentanții altor Facultăți de Drept din țară, precum: Conf. dr. Septimiu Panaite, Decanul Facultății de Drept al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Profesor Doctor, Lucian Bercea, Decan al Facultății de Drept al Universității de Vest din Timișoara, Prof. Univ. Dr. Sebastian Cercel, Decanul Facultății de Drept al Universității din Craiova, doctor habilitat în drept, profesor universitar Sergiu Brînză, Decanul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, prodecan al Facultății de Drept din Sibiu (responsabil cu cercetarea academică) și lect. univ. dr. Șerban Diaconescu de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca. A fost prezentă și dna Cristina Popescu, directorul general al Romfilatelia.

Invitații din Aulă au putut urmări un film de prezentare a Facultății de Drept a Universității din București și audia discursurile de deschidere.

Au fost atent urmărite și aplaudate alocuțiunile reprezentanților facultăților din Hexagon, iar apoi a fost lansat volumul de restituiri,  ”Albumul Decanilor” și s-a oficializat emisiunea mărcilor poștale „Excelența în Drept. 160 de ani de excelență în învățământul juridic românesc”, de către  Romfilatelia.

La orele prânzului a avut loc festivitatea de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Profesor Jean Louis Baudouin – Universitatea din Montreal, iar după pauza de prânz, a avut loc lansarea proiectului de ”Tratat de drept civil”, semnat de prof. dr. Valeriu Stoica și prof. dr. Marian Nicolae.

Luni, 25 noiembrie 2019, se împlinesc 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București. Aceasta a devenit instituție independentă la 25 noiembrie 1859, prin decret princiar, semnat de Alexandru Ioan Cuza, primul său decan fiind Constantin Boșianu. Înființarea Facultății de Drept a premers cu 5 ani înființarea Universității din București.


Joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 09,00, va avea loc Evenimentul „160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București”

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Drept, Universitatea din București,  Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

PROGRAMUL OFICIAL:

sesiune comună

Joi, 21 noiembrie 2019
Aula Magna – Facultatea de Drept, Universitatea din București

moderator – Flavius A. BAIAS, Decanul Facultății de Drept a Universității din București

08.30-09.00 înscrierea participanților
09.00-09.15 film de prezentare a Facultății de Drept a Universității din București 09.15-10.00 discursuri de deschidere

Flavius A. BAIAS – Decan al Facultății de Drept a Universității din București

Mircea DUMITRU – Rector al Universității din București

ES Michèle RAMIS – Ambasadoarea Franței în România

ES Mihai GRIBINCEA – Ambasador al Republicii Moldova în România

Monica ANISIE – Ministrul Educației și Cercetării

Cătălin PREDOIU – Ministrul Justiției

10.00-10.30 alocuțiunile reprezentanților facultăților din Hexagon 10.30-11.00 lansarea volumului Albumul Decanilor
11.00-11.30 lansarea timbrului aniversar „160 de ani de excelență în învățământul juridic românesc”

11.30-12.00 coffee break

12.00-13.00 ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Profesor Jean Louis Baudouin – Universitatea din Montreal

13.00-14.30 prânz

14.30-15.30 lansarea proiectului de Tratat de drept civil
prof. dr. Valeriu Stoica, prof. dr. Marian Nicolae

 

[CUM A FOST] 160 de ani de la înființarea Facultății de Drept a Universității din București was last modified: noiembrie 22nd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter