[Update: Implementarea măsurilor tehnice] UNBR. Accesul la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară

10 aug. 2022
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 164

Update: Implementarea măsurilor tehnice

La data de 5 august 2022 a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară și cei ai Uniunii Naționale a Barourilor din România, cu privire la implementarea măsurilor tehnice pentru accesul gratuit la seturile de date din sistemul informatic de cadastru și carte funciară, cu scopul de  a ușura accesul avocaților la sistem.

Astfel, s-a stabilit de comun acord să fie folosit mecanismul informatic dezvoltat în cadrul Tabloului Național al Avocaților (www.ifep.ro), care va colecta acordurile privind prelucrarea datelor și angajamentele de confidențialitate și de respectare a condițiilor și va prelua datele înregistrate în Tabloul național al avocaților și va transmite către ANCPI confirmările necesare în vederea acordării accesului.

De asemenea, ANCPI va comunica avocaților pe adresa de poștă electronică înregistrată în Tabloul național al avocaților un email în care se va regăsi linkul pentru aplicația web pentru logarea în eTerra, cu numele de utilizator și parola.

În același context, până la finalul lunii august vor fi realizate operațiunile tehnice pentru introducerea acestor proceduri și vor fi pregătite tutoriale privind pașii de urmat în vederea accesării sistemului informatic de cadastru și carte funciară, acestea urmând a fi comunicate avocaților.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

Sursa informației


La data de 2 august 2022 a avut loc o întâlnire online între Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), cu privire la implementarea măsurilor tehnice pentru accesul gratuit la seturile de date din sistemul informatic de cadastru și carte funciară, cu scopul de  a ușura accesul avocaților la sistem.

Astfel, pentru rațiuni ce țin de optimizarea și fluidizarea procedurilor de acces, precum și de verificarea calității de avocat cu drept de exercitare a profesiei a celor care solicită accesul la seturile de date, a fost luată decizia de dezvoltare a unui mecanism prin intermediul platformei Tabloul Național al Avocaților.

În acest sens, pentru a putea finaliza mecanismul tehnic pentru facilitarea accesului la seturile de date, barourile membre ale Uniunii Naționale ale Barourilor din România sunt rugate să sprijine cu celeritate demersul UNBR, prin actualizarea în platforma IFEP a datelor de contact (adresă de email și număr de telefon) ale avocaților din tablourile ținute de barouri.

De asemenea, s-a stabilit ca o viitoare întâlnire între UNBR și ANCPI să aibă loc cât mai curând în perioada următoare, pentru a agrea etapele tehnice care vor trebui parcurse, în vederea întocmirii unui tutorial, cu informații practice privind procedura de acces, ce va fi distribuit către avocați.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați sursa informației.

(Copyright: freepik.com)

Sursa informației

UNBR. Conferință de lansare a celei de a 2-a ediții a Proiectului FAST – Fii Avocat în Școala Ta!

[Update: Implementarea măsurilor tehnice] UNBR. Accesul la datele și informațiile din sistemul informatic de cadastru și carte funciară was last modified: august 10th, 2022 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.