Conferință Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România

425       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România 📅 04 aprilie 2019 București Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România

Data 04 aprilie 2019
Locația Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București

Recomandări

Paula PÎRVĂNESCU, Secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, deschide evenimentul „Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România”

Camera de Comerț și Industrie București și Editura Universul Juridic organizează conferința Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România,Ediția I, 4 aprilie 2019.

Conferința are loc în Aula Carol I, Etaj 2, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.

Parteneri:

CMF Consulting

Prezentare:

Finanțarea de tip private equity este o formă alternativă de finanțare a companiilor, pe lângă metodele clasice de finanțare (împrumut bancar sau obligatar), care se face contra unei părți din capitalul social al companiei. Această finanțare este realizată de investitori ce au interes în companie. Câștigul realizat de acești investitori este reprezentat de dividendele pe care le încasează și sumele de bani ce le revin prin vânzarea pachetelor deținute la prețuri mai mari decât prețul de achiziție. Acest ecart între cele două valori (prețul de achiziție și prețul de vânzare) se datorează implicării active a investitorilor în activitatea firmei, ducând la sporirea valorii acesteia și implicit a prețului acțiunilor.

În decursul unui an, o firmă de investiții primește mii de planuri de afaceri. Mai puțin de 10% dintre acestea trec de etapa preliminară de analiză și li se face procesul de due diligence. Dintre acestea, mai puțin de 10% primesc finanțare.

 Există preocupări constante față de astfel de oportunități de finanțare și în România.

În ultimul an și jumătate, o treime din tranzacțiile realizate în țara noastră  au avut drept actor un fond de investiții. Acesta este un bun indicator al atractivității României și a poziției sale bune pe această piață.

Cu o serie de tranzacții majore implicând fonduri de investiții în ultimele 18 luni, este de așteptat ca România să continue să fie un teritoriu interesant pentru investitorii financiari.

Conferința cu tema Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România își propune să promoveze în rândul companiilor cu capital românesc avantajele pe care le oferă fondurile de private equity. Vom afla de la cei avizați care sunt cele mai active fonduri de private equity, ce capital au acestea pentru achiziții locale în perioada următoare și care sunt cele mai atractive sectoare economice pentru tranzacții.

Totodată, vom prezenta studii de caz, povești de succes, dar vom vorbi descoperi și care sunt obstacolele birocratice și legislative pentru fondurile de private equity.

 

Vorbitori propuși

Paula Pîrvănescu, Secretar de Stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

Elena Apostolescu, Director General, CMF Consulting

Mircea Căpățînă, Cofondator, Smart Bill

Daniel Nicolescu, Director General, Symphopay

Reprezentant fond de private equity

Reprezentant companie de consultanță

 

Teme de discuție:

Piața de private equity în România

„Povești de succes” generate de operațiunile de private equity

Evaluarea în tranzacții realizate de fondurile de private equity

Factorii geopolitici care pot influența activitățile investiționale

Strategiile de exit ale fondurilor de private equity

Obstacole birocratice și legislative pentru fondurile de private equity

 

Audiență:

Directori generali, directori finaciari / economici, directori de marketing din companii, evaluatori, avocați, consultanți fiscali, asociații patronale și asociații profesionale, mass-media

 

Agenda:

09.00-09.30: Înregistrarea participanților și welcome coffee

09.30-12.30: Dezbateri

12.30-13.30: Business lunch & networking

 

Contact:

Mircea Fica, Editor, Publicațiile Legal Magazin: 0732.903.216, [email protected]

Cristian Pavel, director de dezvoltare, Universul Juridic, 0744656568, [email protected]

Roxana Biga, Project Manager, 0743.292.252, [email protected]

 

Taxa de participare este de 300 lei (TVA inclus) și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauzele de cafea și la prânz;

– Documentația oficială a evenimentului.

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare - Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

Oportunități de finanțare pentru Private Equity în România was last modified: martie 22nd, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter