Restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor privind prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de Agenția Executivă pentru IMM – J. OF. UE. nr. 66/26.01.2020

27 ian. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 90

Actul normativ

Sumar
Decizia Comitetului executiv al Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de agenție

(J. Of. UE nr. 66 din 26 ianuarie 2021)

Se restricționează anumite drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de agenție .

 

 

În J. Of. UE nr. 66 din 26 ianuarie 2021 s-a publicat Decizia Comitetului executiv al Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de agenție.

Prin respectivul act normativ se restricționează anumite drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de agenție.

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

Vă prezentăm, în continuare, cele mai importante dispoziții ale Deciziei Comitetului executiv al Agenției Executive pentru IMM privind normele interne referitoare la restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor vizate în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de agenție.

 

Prezentare generală

 

Conform art. 1, Agenția, în calitate de operator de date, este reprezentată de directorul agenției, care poate delega mai departe funcția de operator de date, și poate restricționa aplicarea articolelor 14-22, 35 și 36, precum și a articolului 4 din Regulament, în măsura în care dispozițiile acestuia corespund drepturilor și obligațiilor prevăzute la articolele 14-20. Astfel, decizia se va aplica prelucrării datelor cu caracter personal de către agenție în cadrul funcționării sale administrative și operaționale.

De asemenea, operatorul de date întocmește o evidență a restricției, descriind următoarele aspecte:

– motivele pentru restricțiile aplicate în temeiul prezentei decizii;

– temeiurile aplicabile dintre cele enumerate la articolul 2;

– modul în care exercitarea dreptului ar prezenta un risc pentru persoana vizată sau ar pune în pericol scopul sarcinilor agenției sau ar afecta negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate;

–rezultatul evaluării necesității și proporționalității restricției, ținând cont de elementele relevante din articolul 25 alineatul (2) din regulament.

Anterior aplicării restricțiilor și de la caz la caz, se efectuează un test de necesitate și proporționalitate a acestora iar operatorul de date ia în considerare riscurile potențiale pentru drepturile și libertățile persoanei vizate. Astfel, restricțiile se limitează la ceea ce este strict necesar pentru atingerea obiectivelor lor.

Restricțiile continuă să se aplice atâta timp cât motivele care o justifică rămân aplicabile, iar dacă motivele pentru o restricție nu mai sunt aplicabile, operatorul de date ridică restricția, dacă exercitarea dreptului restricționat nu mai are un impact negativ asupra procedurii aplicabile relevante sau dacă afectează negativ drepturile sau libertățile altor persoane vizate. Dacă persoana vizată cere din nou acces la datele personale în cauză, operatorul de date prezintă persoanei vizate principalele motive ale restricției. În același timp, agenția informează persoana vizată cu privire la posibilitatea de a depune o plângere la AEPD în orice moment sau de a introduce o cale de atac în fața CJUE. Agenția revizuiește aplicarea restricțiilor menționate la articolul 2 o dată la șase luni.

Operatorul de date include în anunțurile și evidențele privind protecția datelor realizate în temeiul articolului 31 din regulament, publicate pe site-ul său și pe intranet, informații cu caracter general privind restricțiile potențiale aplicate drepturilor persoanelor vizate, conform articolului 2 alineatul (2) din prezenta decizie. Informațiile se referă la drepturile și obligațiile care pot fi restricționate, la motivele pentru care se pot aplica restricții și la durata potențială a acestora.

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala
Restricționarea anumitor drepturi ale persoanelor privind prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul activităților desfășurate de Agenția Executivă pentru IMM – J. OF. UE. nr. 66/26.01.2020 was last modified: ianuarie 27th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter