Metodologia de înregistrare şi evaluare a solicitărilor de finanţare a unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale din bugetul Ministerului Muncii – modificări (Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

25 nov. 2015
Vizualizari: 1957

Despre

  • M. Of. nr. 845 din 13 noiembrie 2015
  • Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015
  • Metodologia de înregistrare şi evaluare a solicitărilor de finanţare a unor cheltuieli de investiţii şi reparaţii capitale pentru centrele de zi şi rezidenţiale din bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi de decontare a finanţării
Art. 19 alin. (9) și (10) din Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

 

Noua reglementare

La art. 19, după alin. (8) se introduc două noi alineate, alin. (9) și (10).

Potrivit noii reglementări, art. 19 în alin. (9) și (10) dispun: „(9) Procedura prevăzută la alin. (8) se aplică și pentru situația în care se impune modificarea sumelor repartizate pe ani de finanțare, precum și atunci când beneficiarul solicită trecerea unor sume de la o categorie de cheltuieli eligibile la cealaltă, iar trecerea se face cu respectarea limitelor de cheltuieli prevăzute la art. 11.

(10) În vederea obținerii aprobării autorității finanțatoare pentru încheierea actelor adiționale prevăzute la alin. (8) și (9), beneficiarul are obligația de a înainta autorității finanțatoare un memoriu justificativ, însoțit, după caz, de documente doveditoare în susținerea solicitării de încheiere a actelor adiționale”.

 

Art. 20 alin. (1) din Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)
Vechea reglementare

În veche reglementare, art. 20 alin. (1) prevedea faptul că finanțarea proiectelor și decontarea sumelor prevăzute în contractele de finanțare se acordă în tranșe, pe baza documentelor justificative întocmite de beneficiar, avizate și prezentate de agențiile teritoriale, prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 20 alin. (1) prevede: „(1) Finanțarea cheltuielilor cu lucrările de investiții și dotări la centre de zi și rezidențiale se asigură din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, și se acordă beneficiarului în tranșe, în limita creditelor bugetare alocate cu această destinație, pe măsură ce sunt efectuate lucrările de investiții și sunt achiziționate dotările”.

 

Art. 21 alin. (1) lit. d) din Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

Vechea reglementare

În veche reglementare, art. 21 alin. (1) lit. d) prevedea faptul că întocmirea documentației de solicitare a decontării pentru lucrările de investiții și reparații capitale se realizează de către beneficiar și constă în facturi fiscale în copii legalizate sau copii „conform cu originalul”, contrasemnate de beneficiar, cu mențiunea „bun de plată pentru suma de … ” și certificate în privința realității, regularității și legalității, însoțite de dată, numele și prenumele, semnătura și ștampila beneficiarului

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 21 alin. (1) lit. d) prevede: „Întocmirea documentației de solicitare a decontării pentru lucrările de investiții și reparații capitale se realizează de către beneficiar și constă în următoarele documente:

(…)

d) două exemplare din facturi în copii «conform cu originalul», contrasemnate de beneficiar și de agenția teritorială, cu mențiunea «bun de plată pentru suma de… », și certificate în privința realității, regularității și legalității, însoțite de dată, numele și prenumele, semnătura și ștampila ordonatorului de credite care este agenția teritorială”.

 

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II
Art. 22 alin. (2) lit. e) din Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

Vechea reglementare

În veche reglementare, art. 22 alin. (2) lit. e) prevedea faptul că după verificarea și analiza documentelor depuse de beneficiari, agențiile teritoriale transmit Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială solicitarea de plată însoțită de două exemplare din facturile fiscale în copii legalizate sau copii „conform cu originalul”, contrasemnate de beneficiar și de agenția teritorială, cu mențiunea „bun de plată pentru suma de ………………” și certificate în privința realității, regularității și legalității, însoțite de dată, numele și prenumele, semnătura și ștampila ordonatorului terțiar de credite.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 22 alin. (2) lit. e) prevede: „După verificarea și analiza documentelor depuse de beneficiari, agențiile teritoriale transmit Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială solicitarea de plată însoțită de următoarele documente:

(…)

e) două exemplare din facturi în copii «conform cu originalul», contrasemnate de beneficiar și de agenția teritorială, cu mențiunea «bun de plată pentru suma de … », și certificate în privința realității, regularității și legalității, însoțite de dată, numele și prenumele, semnătura și ștampila ordonatorului terțiar de credite”.

 

Art. 24 alin. (4) lit. d) din Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

Noua reglementare

La art. 24 alin. (4) dupa lit. c) se introduce o nouă literă, lid. d).

Potrivit noii reglementări, art. 24 alin. (4) lit. d) prevede: „d) urmărește încadrarea situațiilor de lucrări în devizul ofertă, pe cantități și prețuri unitare.”

 

Art. 27 din Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

Vechea reglementare

În veche reglementare, art. 27 prevedea faptul că anexele nr. 1–6 fac parte integrantă din respectiva metodologie.

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, art. 27 prevede: „Anexele nr. 1-7 fac parte integrantă din prezenta metodologie”.

 

Anexa nr. 4 la Metodologie (modificată prin Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015)

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, anexa nr. 4 se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.

 

Anexa nr. 7 din Ordinului nr. 2765/2012 modificat prin Ordinul nr. 2271/2015

Noua reglementare

Potrivit noii reglementări, după anexa nr. 6 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 7, al cărei conținut este prevăzut în anexa nr. 2 care face parte integrantă din respectivul ordin.

 

 

ISTORIC

 

Act modificatActe modificatoare
Metodologia aprobată prin Ordinul nr. 2765/2012 (M. Of. nr. 756 din 9 noiembrie 2012; cu modif. ult.)Ordinul nr. 3114/2012 (M. Of. nr. 893 din 28 decembrie 2012)
Ordinul nr. 2589/2013 (M. Of. nr. 831 din 24 decembrie 2013)
Ordinul nr. 1751/2015 (M. Of. nr. 709 din 22 septembrie 2015)
Ordinul nr. 2271/2015 (M. Of. nr. 845 din 13 moiembrie 2015)

 

Metodologia de înregistrare și evaluare a solicitărilor de finanțare a unor cheltuieli de investiții și reparații capitale pentru centrele de zi și rezidențiale din bugetul Ministerului Muncii – modificări (Ordinul ministrului muncii nr. 2271/2015) was last modified: noiembrie 24th, 2015 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.