MMSS. Proiect: H.G. pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată

22 sept. 2023
Vizualizari: 412

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, începând cu 20 septembrie 2023.

Redăm, în continuare, prevederile regăsite în Proiect:

Art. 1 – Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 19,96 lei/oră.

Art. 2 – La data prevăzută la art.1, Hotărârea Guvernului nr. 1447/2022 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1186 din 9 decembrie 2022, se abrogă.

Pentru informații suplimentare privind Proiectul și Nota de fundamentare, vă invităm să consultați sursa informației.

Sursa informației

Vezi și MMSS. Proiect: Legea pentru modificarea unor acte normative în domeniul asistenței sociale

 

MMSS. Proiect: H.G. pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată was last modified: septembrie 22nd, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.