Ministerul Finanțelor Publice. Uniunea piețelor de capital: acord politic privind o distribuție transfrontalieră mai simplă și mai rapidă a fondurilor de investiții

6 feb. 2019
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 259

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Potrivit celor publicate pe site-ul oficial (www.mfinante.gov.ro), Ministerul Finanțelor Publice a dat publicității detalii în ceea ce privește uniunea piețelor de capital, referitor la acordul politic privind o distribuție transfrontalieră mai simplă și mai rapidă a fondurilor de investiții.

În acest context, instituțiile UE iau măsuri pentru a oferi întreprinderilor un acces mai simplu și mai rapid la surse de finanțare în întreaga Europă.

Președinția română a Consiliului și Parlamentul European au ajuns astăzi la un acord preliminar privind un pachet de măsuri menite să elimine barierele actuale din calea distribuției transfrontaliere a fondurilor de investiții. Acordul va fi acum transmis reprezentanților permanenți la UE, spre aprobare.

Astfel, acordul consolidează actualul cadru de reglementare aplicabil fondurilor de investiții, bazat în principal pe Directiva privind OPCVM și pe Directiva privind AFIA, completate de patru acte legislative specifice fondurilor (fondurile europene cu capital de risc, fondurile europene de antreprenoriat social, fondurile europene de investiții pe termen lung și fondurile de piață monetară). Normele care reglementează fondurile de investiții din UE permit administratorilor de fonduri să distribuie și, cu unele excepții, să își gestioneze fondurile în întreaga UE, asigurând, în același timp, un nivel ridicat de protecție a investitorilor.

Deși fondurile de investiții din UE au înregistrat o creștere rapidă în ultimii ani, piața fondurilor de investiții din UE este în continuare organizată în cea mai mare parte ca o piață națională: 70 % din totalul activelor administrate sunt deținute de fonduri de investiții înregistrate în vederea efectuării de operațiuni de vânzare doar pe piața lor internă. Numai 37 % din OPCVM-uri și aproximativ 3 % din FIA sunt înregistrate în vederea efectuării de operațiuni de vânzare în mai mult de trei state membre.

Totodată, noile norme asupra cărora s-a convenit vor facilita distribuția transfrontalieră a fondurilor de investiții prin eliminarea barierelor actuale în materie de reglementare și prin diminuarea costurilor asociate distribuției transfrontaliere.

Textul va fi acum transmis reprezentanților permanenți la UE, spre aprobare. Apoi va fi revizuit de către experții juriști-lingviști. Parlamentul și Consiliul vor fi invitate să adopte în primă lectură regulamentul propus.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta mai jos și:

– Pagina Consiliului referitoare la uniunea piețelor de capital;

Pagina Comisiei referitoare la propunerile legislative privind facilitarea distribuției transfrontaliere a fondurilor de investiții.

Sursa informației

Ministerul Finanțelor Publice. Uniunea piețelor de capital: acord politic privind o distribuție transfrontalieră mai simplă și mai rapidă a fondurilor de investiții was last modified: februarie 6th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter