MAI. Proiect: Ordin pentru aprobarea Normelor Tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu

5 ian. 2022
Vizualizari: 982

Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru aprobarea Normelor tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 de zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (4 ianuarie 2022), pe adresa de e-mail dgj_transparenta@mai.gov.ro.

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

„Art. 1 – Se aprobă Normele tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Centrul Național pentru Securitate la Incendiu și Protecție Civilă și inspectoratele pentru situații de urgență județene/București-Ilfov, urmăresc punerea în aplicare a prevederilor prezentului ordin.

Art. 3 – (1) Prezentul ordin intră în vigoare în termen de 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

(2) La data intrării în vigoare a prezentului ordin, Ordinul ministrului afacerilor interne nr.138/2015 pentru aprobarea Normelor tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 803 din 29 octombrie 2015, se abrogă.”

ANEXA

„Capitolul I – Scop și definiții

Art. 1 – (1) Prezentele norme tehnice stabilesc reguli și condiții obligatorii privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu.

(2) Stingătoarele de incendiu care conțin anumite gaze fluorurate cu efect de seră, așa cum sunt definite în Regulamentul (UE) nr.517/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 16 aprilie 2014 privind gazele fluorurate cu efect de seră și de abrogare a Regulamentului (CE) nr.842/2006, nu fac obiectul prezentelor norme.

Art. 2 – (1) Utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu se fac având în vedere următoarele standarde:

a) SR EN 3-7 Stingătoare portabile de incendiu, aprobat de Directorul general al Organismului Național de Standardizare din România la data de 30 noiembrie 2007;

b) SR EN 1866 Stingătoare mobile de incendiu, aprobat de Directorul general al Organismului Național de Standardizare din România la data de 31 ianuarie 2008.

(2) Standardele de referință menționate la alin. (1) se consideră cu ediția în vigoare, inclusiv amendamentele.

Art. 3 – În scopul aplicării prevederilor prezentelor norme, termenii și expresiile «producător», «reprezentant autorizat», «importator», «distribuitor», au semnificațiile prevăzute în art. 3 din Regulamentul (UE) 2019/515 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 martie 2019 privind recunoașterea reciprocă a mărfurilor comercializate în mod legal în alt stat membru și de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 764/2008. (…)”.

Pentru mai multe detalii cu privire la Proiect, Norme metodologice și Referat de aprobare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

(Copyright foto: pixabay)

Vezi și Ministerul Afacerilor Interne. Măsurile dispuse la nivelul structurilor MAI în contextul evenimentelor ce au loc de Anul Nou

MAI. Proiect: Ordin pentru aprobarea Normelor Tehnice privind utilizarea, verificarea, reîncărcarea, repararea și scoaterea din uz a stingătoarelor de incendiu was last modified: ianuarie 5th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.