MAI. Proiect: O.U.G. pentru modificarea O.U.G. nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2

11 mart. 2021
Vizualizari: 278

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul  Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 10 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (10 martie 2021), pe adresa de e-mail: dgj_transparenta@mai.gov.ro.

Redăm, în continuare, integral, prevederile proiectului:

Art. I – Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educației naționale nr. 1/2011, precum și a altor acte normative, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 179/2020, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

1. Alineatul (1) al articolului 50 se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Poliția Română conduce operațional, prin inspectoratele de poliție județene/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, poliția locală care funcționează în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a unui municipiu în care a fost instituită carantina zonală potrivit legii, pe durata acesteia”.

2. După articolul 52 se introduce un nou articol, art. 52^1, cu următorul cuprins:

„Art. 52^1 – (1) Pe perioada stării de alertă, prin protocol încheiat între poliția locală sau, după caz, unitatea/subdiviziunea administrativ-teritorială și inspectoratul de poliție județean/Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, se poate stabili preluarea conducerii operaționale a poliției locale de către unitatea teritorială a Poliției Române.

(2) Prevederile art. 50 alin. (2) și (3), art. 51 și art. 52 se aplică în mod corespunzător”.

Art. II(1) Conducerea operațională a poliției locale de către Poliția Română se menține pentru o perioadă de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.

(2) La expirarea perioadei prevăzute la alin. (1), conducerea operațională a poliției locale de către Poliția Română încetează de drept, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 50 alin. (1) și la art. 52^1 din O.U.G. nr. 70/2020, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu modificările și completările aduse prin prezenta ordonanță de urgență, iar autoritățile administrației publice locale urmăresc, prin poliția locală, respectarea aplicării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectnota de fundamentare și la tabelul comparativ,  vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și MAI. Proiect: H.G. privind modificarea H.G. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu

MAI. Proiect: O.U.G. pentru modificarea O.U.G. nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 was last modified: martie 11th, 2021 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.