MAI. Proiect: H.G. privind modificarea H.G. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu

8 mart. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 138

Potrivit site-ului oficial (www.mai.gov.ro), Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate pot fi transmise în termen de 20 zile calendaristice, calculate de la data publicării anunțului (5 martie 2021), pe adresa de e-mail: [email protected].

Redăm, în continuare, principalele prevederi ale proiectului:

1. Articolul 2 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Art. 2 (1) Prin excepție de la prevederile art.1, nu se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu:

1. construcțiile cu caracter special aparținând Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază, indiferent de emitentul autorizației de construire;

2. construcțiile nucleare și cele aferente părții clasice a centralei nucleare;

3. clădirile sau spațiile destinate fabricării, reparării și modernizării produselor de tehnică militară;

4. corturile de evenimente.

(2) Activitățile privind securitatea la incendiu pentru categoriile de construcții și amenajări prevăzute la alin. (1) lit. a)-c) se realizează de autoritățile care gestionează domeniile respective, potrivit reglementărilor specifice”.

(…)

10. La Anexa nr.1 punctul II, literele j) și k) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„j) primire turistică, cu mai mult de 8 camere și/sau 16 locuri, pentru cazare de tipul: hoteluri, hoteluri-apartament, moteluri, hosteluri, vile turistice, bungalouri, cabane turistice, apartamente și camere de închiriat, pensiuni turistice, inclusiv unitățile de alimentație din incinta acestora;

k) producție și/sau depozitare, închise, cu aria desfășurată mai mare sau egală cu 600 mp, sau dacă spațiul este amenajat în clădiri de locuit colective, cu aria desfășurată mai mare sau egală cu 200 mp”.

14. La Anexa nr. 2 punctul I, literele a) și b) se modifică și vor avea următorul cuprins:

„a) sisteme publice pentru distribuția gazelor petroliere lichefiate la autovehicule, cu capacitate de stocare de maxim 30 m.c. echivalent apă, cu excepția celor aferente stațiilor mixte de distribuție a carburanților la autovehicule;

b) stații transportabile de distribuție a carburanților la autovehicule, cu capacitatea de stocare/depozitare de maximum 30 mc, amplasate în spații publice”.

 

Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect și la nota de fundamentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Ministerul Afacerilor Interne. Evaluarea activității desfășurate de Poliția Română în anul 2020

MAI. Proiect: H.G. privind modificarea H.G. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu was last modified: martie 8th, 2021 by Redacția ProLege

Vă recomandăm:

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.

Abonează-te la newsletter