Licitație de artă juridică Legile justiţiei. „Ars Boni” - licitația de artă juridică

982       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Există legi ascunse ale justiției. Nu comentăm prezentul. La sediul Artmark găsiți însă o expoziție care prezintă legile scrise și nescrise ale justiției la timpul trecut – 27 septembrie 2018, ora 20.30, Palatul Cesianu-Racoviță.

Nicicând nu s-a scris în legi că tortura trebuie aplicată. Cu toate acestea, astfel de lucruri s-au întâmplat în decursul istoriei. Gherla, Jilava, Pitești, Sighet, nume de „iaduri” comuniste, unde deținuții, așa-zișii „dușmani ai poporului” erau azvârliți cu sutele în camere minuscule, cu paturi suprapuse, fără lumină și fără igienă, cu o brumă de mâncare cât să îi țină în viață pentru a îndura bătăile crunte, batjocura și umilințele. Imaginația torționarilor era fără limite.

Campanie Craciun UJmag 2020

Mărturii ale acestei epoci sumbre se găsesc și în „Ars Boni” – Licitația de artă juridică din data de 27 septembrie. Printre obiectele din recuzita oricărui torționar veți găsi: o pereche de Mănuși de tortură, căptușite cu plumb, folosite de Departamentul Securității Statului în anii 1980 (preț de pornire: € 150), precum și o Pereche de cătușe, folosite de Departamentul Securității Statului, anii 1960 (preț de pornire: € 60).

Justiția are însă și legile ei scrise. În licitația Artmark se regăsesc cărți vechi de drept românesc, inclusiv pravile și coduri de lege („Îndreptarea legii”, cel mai important codice de legi apărut în Țările Române în Evul Mediu, Târgoviște, 1652, exemplar foarte rar, preț de pornire: 4.000 €; „Legiuirea lui Caragea”, București, 1818, preț de pornire: 900 €, „Regulamentul Organic al Țării Românești”, București, 1832, cu coperta originală, preț de pornire: 300 €). Acestora li se alătură obiecte de artă plastică și decorativă, cărți poștale reprezentând magistrați din perioada interbelică, precum și inedite certificate de moralitate.

Priviți Legile Justiției în expoziția de la sediul Artmark! Sunt mai sigure.

Expoziția licitațiilor lunii septembrie are o aură misterioasă. Vă invităm să descoperiți o excepțională colecție de obiecte masonice și să admirați o selecție de artă decorativă și mobilier căreia i se alătură impresionanta colecție de artă a academicianului Zeno Popovici. Și tot acum vă veți bucura de colecția de artă românească a Marinei Dimitropoulos, precum și de piese unicat aparținând domeniului juridic:

(Pentru a vedea invitația, vă rugăm dați refresh)

Legile justiției. „Ars Boni” – licitația de artă juridică was last modified: septembrie 25th, 2018 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter