[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2018 - Conferința Andrei Pleșu

3741       0
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2018 – Conferința Andrei Pleșu 📅 12 februarie 2019 București [CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2018 – Conferința Andrei Pleșu

Data 12 februarie 2019
Locația Hotel InterContinental București - Sala Ronda.

Recomandări

 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

 

Original Black Friday pe UJmag.ro!

Marți, 12 februarie 2019, Editura Universul Juridic a organizat evenimentul de lansare a unei noi ediții a revistei Legal Point.

Seria evenimentelor profesional-academice de înaltă ținută, marca Editura Universul Juridic, a continuat marți, 12 februarie 2019, prin evenimentul de lansare a unei noi ediții a revistei LEGAL POINT. La reuniunea găzduită de Sala Ronda a Hotelului InterContinental din București au participat numeroși reprezentanți ai mediului de business, academicieni, personalități ale vieții publice și culturale, cadre didactice universitare și cercetători, somități din țara noastră și din străinătate din sfera profesiilor juridice liberale.

Intrată în portofoliul Editurii Universul Juridic începând cu anul 2016, revista LEGAL POINT este un produs editorial quality, excedând, prin adresabilitatea ei, mediul juridic și promovând în paginile sale personalități din varii domenii – social, cultural, academic și nu numai.

Cuvântul de deschidere al Galei a aparținut Grupului editorial Universul Juridic, prin reprezentanții săi: domnul Nicolae Cîrstea, președinte, domnii Cornel Dărvașan și Claudiu Pamuc, directorul, respectiv directorul editorial LEGAL POINT. „LEGAL POINT este un proiect inedit pentru zona juridică prin care încercăm să ducem lumea juridică și către exteriorul ei și, de asemenea, să aducem exteriorul lumii juridice în interiorul ei pentru a cunoaște oameni deosebiți, pentru a aprofunda, pentru a discuta, pentru a cunoaște lucruri care, altfel, ne-ar rămâne necunoscute”, a menționat domnul Nicolae Cîrstea, președintele Grupului editorial Universul Juridic.

„Acest eveniment vă este dedicat în totalitate”, a transmis distinșilor invitați domnul Cornel Dărvășan, directorul LEGAL POINT. „Revista LEGAL POINT nu face altceva decât să scoată în evidență valori ale României, valori care trec dincolo de limitele pe care noi le cunoaștem în general și care ies în evidență, oameni deosebiți pe care am reușit să-i aducem în paginile revistei noastre. Ne bucurăm din suflet că au acceptat lucrul acesta”, a completat domnul Dărvășan.

„În toți acești ani care s-au scurs de la prima apariție, peste o sută de oameni deosebiți au apărut în paginile revistei noastre. Vorbim de personalități ale acestei țări, oameni cu povești de viață extraordinare, cărora le mulțumim”, a precizat domnul Claudiu Pamuc, directorul editorial LEGAL POINT.

În continuarea acestui prim moment al serii au urcat pe scenă, pentru a transmite cele mai calde urări audienței, partenerii Galei LEGAL POINT, mesajele fiind transmise de către domnul Adrian Măntoiu, Managing Director – Wolters Kluwer România, doamna Irina Rahmanov – Managing Partner – Academia de Traduceri, domnul Cristian Iuga, Director General – AvoApp Soft, și domnul Ștefan Botezatu, Managing Partner – Botezatu și Asociații.

După mesajele partenerilor, talentatul artist Ciprian Istrate a întreținut atmosfera cu un moment folcloric de excepție. Ulterior, doamna Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications – JTI România și unul dintre colaboratorii revistei LEGAL POINT, a susținut un discurs în care a amintit experiențe personale de excepție din lumea presei de odinioară, cum a început să colaboreze cu personalități marcante ale vieții culturale românești, precum Andrei Pleșu, invitatul special al serii, sau regretatul Octavian Paler. În finalul intervenției, doamna Gilda Lazăr a vorbit despre contribuția editorială proprie din noul număr al revistei LEGAL POINT.

După acest moment, președintele Grupului editorial Universul Juridic a dat cuvântul domnului prof. univ. dr. Valeriu Stoica, avocat, fost viceprim-ministru și ministru al justiției. Cu acest prilej, domnia sa a punctat principalele aspecte descrise pe larg în articolul intitulat „Virtutea patriotismului constituțional”, publicat în noul număr al revistei LEGAL POINT.

Un alt invitat de seamă al reuniunii, președintele Academiei Române, acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, istoric și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a prezentat momente importante din urmă cu un secol, de imediat după realizarea Marii Uniri, cu impact până în zilele noastre.

Programul Galei a continuat apoi cu conferința „Dreptul de a (nu) fi informat”, susținută de domnul Andrei Pleșu. Scriitor și eseist, estetician și istoric al artei, fost ministru al culturii și al afacerilor externe, domnul Andrei Pleșu a acordat un amplu interviu redactorilor LEGAL POINT, material ce poate fi consultat în paginile noului număr al revistei.

De asemenea, în cadrul Galei au luat cuvântul și reprezentanți de seamă ai profesiilor juridice din România și Republica Moldova: domnul Nicolae Bostan, vicepreședinte al Uniunii Administratorilor Autorizați din Republica Moldova, domnul Emanoil Ploșniță, președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, domnul Valeriu Devderea, președintele Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești din Republica Moldova, domnul Gheorghe Florea, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România, domnul Niculae Bălan, președintele Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România, domnul Stelian-Emil Dincă, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Executorilor Judecătorești, și domnul Bogdan Ciucă, membru în Consiliul Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

Conferintele Video Universul Juridic

Un alt moment de mare însemnătate a fost ceremonia de premiere, fiindu-le acordate distincții LEGAL POINT domnilor acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, interpretului de muzică populară Ciprian Istrate, doamnelor Lucia Hossu-Longin, realizator TVR, și Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Editura Universul Juridic și revista LEGAL POINT au mai acordat premii similare pentru CEC Bank, Baroul București, Ministerul Culturii și Identității Naționale, CITR Group și pentru Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

După ceremonia de premiere a avut loc lansarea cărții domnului prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, intitulată „Drepturile omului și ordinea mondială. Cum să trăim, într-o lume a schimbărilor excepționale”, volum publicat de domnia sa în luna ianuarie a acestui an la Editura Universul Juridic. Cartea a fost prezentată de către domnul prof. univ. dr. av. Mihai Adrian Hotca.

A urmat apoi un alt moment artistic, susținut de către doamna Mediana Vlad, domnul Bogdan Lupea, respectiv de doamna Ramona Ghioaldă și domnul Cornel Darvășan.

Gala LEGAL POINT s-a încheiat cu o cină festivă, urmată de o degustare de vinuri marca Avincis.


👍Vezi și: Lansarea nr. 1/2018 al revistei Legal Point

Marți, 12 februarie 2019, Editura Universul Juridic organizează evenimentul de lansare a unei noi ediții a revistei Legal Point. Evenimentul va avea loc începând cu ora 17.00, la Hotel InterContinental București – Sala Ronda.

Profesiile juridice liberale stau la baza nu numai a sistemului judiciar românesc, ci, din multe puncte de vedere, chiar la baza statului român, existând o comunitate activă de peste 30.000 de profesioniști ai dreptului.

În ultimii 30 de ani, România a suferit multe schimbări, la baza multora stând și acești profesioniști, cărora am ales să le dedicăm un număr special al revistei Legal Point.

Astfel, această ediție este dedicată aleșilor profesiilor juridice liberale românești în funcția de președinte, fiind o recunoaștere, pentru fiecare membru în parte, a muncii, a răbdării, a dârzeniei, a tenacității și a temeiniciei lucrurilor pe care le fac în profesia aleasă. Nu ne-am putea imagina o dezvoltare economică, nu ne-am putea gândi că, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat, acești profesioniști nu au un loc binemeritat în societatea românească. Dezvoltarea economică stă în bună măsură și în mâinile, și în mintea acestor profesioniști.

Cu ocazia editării acestui număr al revistei, am fost onorați să discutăm și să ne cunoaștem cu oameni speciali, personalități de primă mărime în domeniile în care activează. Ne-au răspuns la întrebări: Andrei Pleșu, Dumitru Viorel Mănescu, Gheorghe Florea, Nic Bălan, Marius Iacob Morari, Emanoil Ploșniță, Valeriu Devderea, Ion Popa, Doina Rotaru, Ștefan Soos, Constantin Rotaru.

În continuare, vă prezentăm echipa Legal Point:

– Senior-Editori: Ovidiu Predescu, Valeriu Stoica

– Invitat Special: Gilda Lazăr

– Director: Cornel Dărvășan 

– Director editorial: Claudiu Pamuc 

– Redactor-șef: Alina Grigoraș 

– DTP/Grafică: Mihai Apolozan

– Coordonator ediție on-line: Ionuț Atitienei 

– Coordonator evenimente: Mircea Fica

– Portrete: Ovidiu Iovanel (www.iovanelo.com)

– Fotografii: Bianca IonescuFelix Marcon

– Editor: Nicolae Cîrstea 

 

Agendă

16,30-17,00: Înregistrarea invitaților

17,00-17,20: Cuvânt de bun venit din partea Grupului Universul Juridic și din partea partenerilor Galei Legal Point

17,20-17,30: Moment artistic Ciprian Istrate

17,30-17,35: Mesajul doamnei Gilda Lazăr

17,35-17,45: Mesajul domnului Valeriu Stoica

17,45-17,55: Mesajul domnului Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române

17,55-18,20: Conferința susținută de domnul Andrei Pleșu cu tema: „Dreptul de a (nu) fi informat”

18,20-19,00: Mesajul reprezentanților profesiilor juridice din România și Republica Moldova

19,00-19,30: Ceremonia de premiere

19,30-19,45: Lansarea cărții domnului Ovidiu Predescu „Drepturile omului și ordinea mondială. Cum să trăim, într-o lume a schimbărilor excepționale”

19,45-20,00: Moment artistic

20,00-21,00: Cină și degustare de vinuri

 

 

Taxa de participare la evenimentul de lansare a revistei Legal Point nr. 2/2018 este în valoare de 300 de lei (TVA inclus) și cuprinde:

– Participarea la ceremonie

– Un exemplar din revista Legal Point nr. 2/2018

– Accesul la cina oferită după evenimentul de lansare a revistei

 

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate. 

[CUM A FOST] Gala Legal Point nr. 2/2018 – Conferința Andrei Pleșu was last modified: iunie 26th, 2019 by Universul Juridic
0 Shares

Recomandări

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter