JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Valorificarea titlului de despăgubire emis în procedura rglementată de Legea nr. 247/2005. Condiții

1 feb. 2011
Vizualizari: 40
  • H.G. 128/2008
  • Legea nr. 247/2005
  • O.U.H. nr. 62/2010

În raport de obiectul acțiunii – plata de despăgubiri aferente imobilelor preluate în mod abuziv și valorificarea titlurilor de despăgubire și în raport de data soluționării acțiunii și respectiv a judecării prezentului recurs în cauză sunt aplicabile dispozițiile art. III din O.U.G. nr. 62/2010 intrată în vigoare din 1 iulie 2010 prin care pe o perioadă de 2 an de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență se suspendă emiterea titlurilor de plată prevăzute în Titlul VII din Legea nr. 247/2005, iar valorificarea titlurilor de despăgubire se va face doar prin conversia lor în acțiuni emise de Fondul „Proprietatea” – listat la Bursă, corespunzător sumei pentru care s-a formulat opțiunea , fiind aplicabile și dispozițiile art. III alin. (3) din O.U.G. nr. 62/2010 în ceea ce privește cererea privind emiterea titlului de plată cu prioritate în condițiile art. 182 alin. (5) din H.G. nr. 128/2008.

(I.C.C.J., secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 538 din 1 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Valorificarea titlului de despăgubire emis în procedura rglementată de Legea nr. 247/2005. Condiții was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.