JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ultraj. Elemente constitutive

31 oct. 2012
Vizualizari: 118
  • C. pen.: art. 239 alin. (3)

Exercitarea de acte de agresiune – constând în răsucirea unui braț la spate și comprimarea brațului cu greutatea corpului agresorului – asupra unui polițist aflat în exercițiul funcțiunii, în cadrul unei intervenții determinate de un apel telefonic de urgență, cauzându-i o ruptură musculo-tendinoasă care a necesitat pentru vindecare un număr de 30-35 zile de îngrijiri medicale, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj prevăzută în art. 239 alin. (3) C. pen.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 3845 din 31 octombrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Ultraj. Elemente constitutive was last modified: august 17th, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.