JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea facultativă a judecății cauzei în temeiul art. 244 alin. (1) C. proc. civ. Perimare

21 feb. 2013
Vizualizari: 16
  • art. 248
  • C.proc.civ.: art. 244 alin. 1

Formularea unei cereri de lămurire a hotărârii după rămânerea irevocabilă, nu înseamnă că aceasta nu este irevocabilă, iar faptul că, ulterior suspendării judecății apelului și rămânerii irevocabile a hotărârii pronunțate în dosarul care a pricinuit suspendarea, părțile au declanșat procedura de lămurire a dispozitivului sentinței primei instanțe, acest proces nu prilejuiește de drept suspendarea judecății, ci ar fi putut constitui, cel mult, temei pentru o nouă suspendare, după repunerea cauzei pe rol înlăuntrul termenului legal de perimare, deoarece, suspendarea fiind facultativă, numai instanța la care procesul este în curs de desfășurare poate aprecia dacă se impune o nouă suspendare a judecății.

(I.C.C.J., secția I civilă, decizia nr. 888 din 21 februarie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea facultativă a judecății cauzei în temeiul art. 244 alin. (1) C. proc. civ. Perimare was last modified: februarie 28th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.