JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere

19 mart. 2013
Vizualizari: 48
  • art. 86³
  • C. pen.: art. 86¹

Modalitatea de executare a pedepsei trebuie să determine pe inculpat să conștientizeze consecințele faptelor sale și să îl convingă, pe viitor, să nu mai săvârșească asemenea fapte. Toate acestea nu se pot realiza decât prin instituirea în sarcina inculpatului, pe perioada termenului de încercare, a unor obligații, acesta trebuind să fie supravegheat de către organele îndreptățite tocmai pentru a se evita pe viitor un asemenea comportament iresponsabil.

(Curtea de Apel Pitești secția penală și pentru cauze cu minori și de familie, decizia nr. 189 din 19 martie 2013)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Suspendarea executării pedepsei sub supraveghere was last modified: martie 2nd, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.