JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuirea în cazul hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului. Consecinţe ale încălcării unui drept care nu continuă să se producă

22 feb. 2010
Vizualizari: 47
  • C.proc.pen.: art. 408^1

În cazul în care prin hotărârea definitivă a Curții Europene a Drepturilor Omului s-a constatat o încălcare a art. 5 paragrafele 3 și 4 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, referitoare la arestarea preventivă a condamnatului revizuent, consecințele grave ale acestei încălcări nu continuă să se producă și nu pot fi remediate prin revizuirea hotărârii de condamnare și, prin urmare, nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute în art. 4081 alin. (1) C.proc.pen.

(I.C.C.J., Completul de 9 judecători, decizia nr. 134 din 22 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Revizuirea în cazul hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului. Consecințe ale încălcării unui drept care nu continuă să se producă was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.