JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea unei sume de bani reprezentând contravaloarea unei cantități de aur, confiscată în baza unei sentinţe penale de condamnare. Inaplicabilitatea legii speciale de reparație. Valabilitatea titlului statului

1 iun. 2012
Vizualizari: 70
  • O.U.G. nr. 190/2000

Când o măsură este dispusă și executată în aplicarea legii sau a unei hotărâri judecătorești adoptate în baza legilor penale, o asemenea preluare nu poate fi calificată drept una abuzivă, câtă vreme acea hotărâre nu a fost schimbată sau anulată prin căile legale de atac. Ca atare, numai dacă hotărârea de condamnare, prin care s-a dispus și confiscarea unei sume de bani reprezentând contravaloarea unei cantități de aur, era anulată, s-ar fi putut invoca preluarea abuzivă de către stat, ca efect al reîntoarcerii executării, presupunând că s-ar fi dispus și repunerea în situația anterioară condamnării (referitor la măsura confiscării speciale dispuse cu privire la suma de bani).

(I.C.C.J., secția I civilă, decizia nr. 4048 din 1 iunie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Restituirea unei sume de bani reprezentând contravaloarea unei cantități de aur, confiscată în baza unei sentințe penale de condamnare. Inaplicabilitatea legii speciale de reparație. Valabilitatea titlului statului was last modified: decembrie 3rd, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.