JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs în casaţie. Cazul prevăzut în art. 438 alin. (1) pct. 8 C. proc. pen. Ne bis in idem

16 mart. 2017
Vizualizari: 219
  • NCPP: art. 16 alin. (1) lit. i)
  • NCPP: art. 438 alin. (1) pct. 8

În ipoteza în care instanța de apel a dispus încetarea procesului penal, în temeiul art. 396 alin. (6) raportat la art. 16 alin. (1) lit. i) C. proc. pen., cu motivarea că inculpații au fost anterior sancționați contravențional pentru fapta pentru care au fost trimiși în judecată, deși nu există o identitate de faptă, inculpații fiind trimiși în judecată pentru o faptă materială diferită de cea pentru care au fost sancționați contravențional, este incident cazul de recurs în casație prevăzut în art. 438 alin. (1) pct. 8 C. proc. pen. În această ipoteză, în temeiul art. 448 alin. (1) pct. 2 lit. b) C. proc. pen., Înalta Curte de Casație și Justiție admite recursul în casație, casează decizia instanței de apel și dispune rejudecarea de către instanța de apel.

(I.C.C.J., s. pen., decizia nr. 114 din 16 martie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs în casație. Cazul prevăzut în art. 438 alin. (1) pct. 8 C. proc. pen. Ne bis in idem was last modified: iunie 20th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.