JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Greșita reținere a recidivei

11 ian. 2011
Vizualizari: 35
  • C. pen.: art. 37 alin. (1) lit. b)

Există recidivă postexecutorie când, dupa executarea unei pedepse cu închisoarea mai mare de 6 luni, (…) cel condamnat săvârșește din nou o infracțiune cu intenție pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de 1 an. Infracțiunea de amenințare reținută în sarcina inculpatului este pedepsita conform art. 193 alin. (1) C. pen. cu închisoare cuprinsă între 3 luni și 1 an sau cu amendă; ca atare, în acest caz, pedeapsa nu depășește 1 an, condiție necesara pentru existența recidivei.

(Curtea de Apel Oradea, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 16 din 11 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Recurs. Greșita reținere a recidivei was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.