JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura insolvenţei. Procedura înscrierii în fals. Compatibilitate

5 apr. 2011
Vizualizari: 89
  • C. proc. civ.: art. 180-184
  • Legea nr. 85/2006: art. 64-67
  • Legea nr. 85/2006: art. 73

Necesitatea unui probatoriu complex sau cu valențe speciale, cum ar putea fi analiza unor proceduri de înscriere în fals, este în competența tribunalului de faliment în măsura în care aceste analize sunt edificatoare pentru lămurirea caracterului cert, lichid și exigibil al unei creanțe declarate pentru înscriere la masa credală.
Până la cercetarea falsului instanța trebuie să facă aplicarea dispozițiilor art. 73 alin. (3) din Legea nr. 85/2006, modificată, care statuează că la termenul stabilit prin sentința de deschidere a procedurii pentru definitivarea tabelului de creanțe, judecătorul-sindic va soluționa deodată, printr-o singură sentință, toate contestațiile, chiar dacă pentru soluționarea unora ar fi nevoie de administrare de probe, în acest din urmă caz, el putând admite, în tot sau în parte, înscrierea creanțelor respective în mod provizoriu în tabelul definitiv al tuturor creditorilor împotriva averii debitorului.

(Curtea de Apel Timișoara, secția comercială, decizia nr. 639 din 5 aprilie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Procedura insolvenței. Procedura înscrierii în fals. Compatibilitate was last modified: octombrie 27th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.