JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Persoană cu handicap vizual. Restrângerea exercitării în condiții de egalitate a dreptului de acces la servicii. Legalitatea hotărârii CNCD de constatare a faptei de discriminare

11 mai 2022
Vizualizari: 35
  • Legea nr. 221/2010: art. 3 alin. (1) lit. a)
  • OG nr. 137/2000

Fapta unei instituții de creditare de a solicita unei persoane cu handicap vizual ca, în vederea perfectării unui contract de împrumut, să mandateze prin intermediul unei procuri notariale o terță persoană să semneze respectivul contract și anexele acestuia – în condițiile în care, în acest sens, se putea opta pentru soluții tehnice de tipul „screanreader” – contravine principiului autonomiei individuale, consacrat prin dispozițiile Convenției privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptată de ONU la 13 decembrie 2006, repectiv prin cele ale art. 3 alin. (1) lit. a) Legea nr.221/2010, prin care România a ratificat această convenție.

(ICCJ, Secția de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 2631 din 11 mai 2022)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Persoană cu handicap vizual. Restrângerea exercitării în condiții de egalitate a dreptului de acces la servicii. Legalitatea hotărârii CNCD de constatare a faptei de discriminare was last modified: noiembrie 4th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.