JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Opoziţie formulată de creditorii sociali şi orice alte personae prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale

12 ian. 2012
Vizualizari: 91
  • Legea nr. 31/1990: art. 202

Simpla existență a unei creanțe împotriva societății la care a avut loc cesiunea părților sociale, indiferent de caracterul ei, nu reprezintă un „prejudiciu” produs ca urmare a cesiunii părților sociale pentru a se putea invoca incidența prevederilor legale. Creditorii societății ori alte persoane prejudiciate trebuie să facă dovada în mod concret și direct că drept urmare a cesiunii respective suferă un prejudiciu ce se impune a fi reparat, arătându-se în concret din ce se compune acesta și cum anume se produce ca urmare a modificării titularilor părților sociale.

(Curtea de Apel Oradea, s. a II-a civ., de contencios administrativ și fiscal, decizia nr. 29 din 12 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Opoziție formulată de creditorii sociali și orice alte personae prejudiciate prin hotărârea asociaților privitoare la transmiterea părților sociale was last modified: iulie 30th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.