JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Notarea în cartea funciară a acţiunilor vizând regimul juridic al părţilor sociale. Condiţii

19 oct. 2010
Vizualizari: 75
  • Legea nr. 7/1996 republicată: art. 26 alin. 4 lit. c)

Condiția esențială pentru notarea acțiunilor în cartea funciară, potrivit art. 26 alin. (4) lit. c) din Legea nr. 7/1996 și art. 42 lit. d), e) și t) din Regulamentul de organizare și funcționare a birourilor de cadastru și publicitate imobiliară, este aceea ca acțiunile respective să aibă legătură cu imobilele evidențiate în cărțile funciare. Această condiție este îndeplinită și în cazul acțiunilor vizând regimul juridic al părților sociale, care au consecințe juridice și asupra imobilelor ce fac parte din patrimoniul societăților comerciale.

(Curtea de Apel Timișoara, secția civilă, decizia nr. 856 din 19 octombrie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Notarea în cartea funciară a acțiunilor vizând regimul juridic al părților sociale. Condiții was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.