JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Neexecutarea cu rea credinţă a măsurilor de supraveghere. Sesizarea instanţei în procedura de revocare a suspendării sub supraveghere a executării, prev. de art. 583 C. pr. pen.

10 oct. 2019
Vizualizari: 28
  • NCPP: art. 583

Revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei se dispune în situația în care se constată, până la expirarea termenului de supraveghere, o neexecutare cu rea credință a obligațiilor sau masurilor de supraveghere stabilite prin hotărâre. La soluționarea sesizări de revocare a suspendării condiționate a pedepsei, instanța este chemată să analizeze, pe de o parte, dacă în cauză este vorba de o nerespectarea a obligațiilor sau masurilor impuse prin sentința de condamnare, iar pe de altă, în ce măsură neîndeplinirea acestor obligații s a făcut cu rea credință.
Neprezentarea în mod nejustificat și repetat la Serviciul de Probațiune la datele fixate de acesta, chiar și după emiterea unui avertisment conform art. 67 alin. 3 din Legea nr. 252/2013, schimbarea locuinței și a locului de munca fără anunțarea în prealabil a Serviciului de Probațiune desemnat cu supravegherea sa, imposibilitatea de a stabili un contact cu persoana condamnata, telefonic sau în mod direct întrucât nu se cunosc date privind noul domiciliu sau noul loc de munca reprezintă materializarea inacțiunii persoanei condamnate de a respecta masurile de supraveghere stabilite în sarcina sa prin hotărârea de condamnare, fiind îndeplinite astfel cerințele prevăzute de art. 96 alin. 1 C. pen. pentru a se dispune revocarea beneficiului suspendării sub supraveghere a executării pedepsei.

(Curtea de Apel Craiova, Decizia penală nr. 362 din 10 octombrie 2019 – Secția penală și pentru cauze cu minori)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Neexecutarea cu rea credință a măsurilor de supraveghere. Sesizarea instanței în procedura de revocare a suspendării sub supraveghere a executării, prev. de art. 583 C. pr. pen. was last modified: decembrie 28th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.