JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mijloace fixe și obiecte de inventar. Stabilirea noțiunii de valoare contabilă

1 feb. 2011
Vizualizari: 51
  • C. fisc.: art. 7 alin. (33)

La data intrării în contabilitate, bunurile se evaluează și se înregistrează în contabilitate la valoarea de intrare, (valoarea contabilă), care se stabilește pentru bunurile procurate cu titlu oneros, la costul de achiziție. La încheierea exercițiului, elementele de activ și de pasiv de natura datoriilor se evaluează și se reflecta în situațiile financiare anuale la valoarea de intrare, respectiv valoarea contabilă, pusă de acord cu rezultatele inventarierii. Valoarea contabilă este valoarea de bază preluată în bilanțul contabil. Prin urmare, valoarea contabilă a unui activ înregistrat în contabilitate la prețul de achiziție poate fi mai mare sau mai mică decât prețurile curente de piață.

(I.C.C.J., secția comercială, decizia nr. 411 din 1 februarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mijloace fixe și obiecte de inventar. Stabilirea noțiunii de valoare contabilă was last modified: septembrie 5th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.