JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mandat european de arestare. Informaţiile conţinute în mandatul european de arestare

4 apr. 2010
Vizualizari: 43
  • Decizia-cadru nr. 2002/584/JAI: art. 8 parag. 1 lit. c)
  • Legea nr. 302/2004: art. 79 alin. (1) lit. c)
  • Legea nr. 302/2004: art. 88^1 alin. (2)
  • Legea nr. 302/2004: art. 90 alin. (12)

După sesizarea instanței de către procuror, în cazul în care mandatul european de arestare nu conține informațiile prevăzute în art. 79 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 302/2004 și în art. 8 paragraf 1 lit. c) din Decizia-cadru nr. 2002/584/JAI, referitoare la caracterul executoriu al hotărârii judecătorești indicate în mandatul european de arestare, instanța solicită aceste informații autorității judiciare emitente, în temeiul dispozițiilor art. 90 alin. (12) din Legea nr. 302/2004, potrivit cărora, dacă apreciază că în cauză se impune solicitarea de informații sau garanții suplimentare autorității judiciare emitente, instanța amână cauza stabilind un termen pentru primirea datelor solicitate, termen care nu poate fi mai mare de 10 zile. Într-un astfel de caz, soluția instanței – de a trimite cauza la procuror pentru efectuarea verificărilor prevăzute în art. 88^1 alin. (2) din Legea nr. 302/2004 – este nelegală, întrucât excede soluțiilor pe care instanța le poate adopta, conform art. 90 din aceeași lege, în procedura de executare a mandatului european de arestare.

(I.C.C.J., secția penală, decizia nr. 1344 din 4 aprilie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Mandat european de arestare. Informațiile conținute în mandatul european de arestare was last modified: septembrie 6th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.