JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Judecarea cererii de revizuire de către aceiaşi judecători care au judecat cauza în apel. Motivul prevăzut de art. 322 pct. 5 C. proc. civ.

30 apr. 2010
Vizualizari: 55
  • C. proc. civ.: art. 322 pct. 5

Din perspectiva dreptului intern, situația în care un judecător care a soluționat apelul este sesizat ulterior cu judecata unei cereri de revizuire nu se încadrează în prevederile art. 24 alin. (1) C. proc. civ.
Nu se pune problema ca, soluționând cererea de revizuire întemeiată pe dispozițiile art. 322 pct. 5 C. proc. civ., judecătorii care au judecat fondul să se afle într-o atare situație, aceasta, deoarece revizuirea pentru motivul descoperirii unui înscris presupune tocmai aducerea la cunoștința instanței a unei împrejurări de care nu a avut știință la data soluționării cauzei.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 2683 din 30 aprilie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Judecarea cererii de revizuire de către aceiași judecători care au judecat cauza în apel. Motivul prevăzut de art. 322 pct. 5 C. proc. civ. was last modified: august 16th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.