JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dreptul băncii de a percepe dobândă penalizatoare de la fide¬iusori pentru perioada cuprinsă între data deschiderii procedurii insolvenţei faţă de debitorul principal şi datele plăţilor

19 dec. 2019
Vizualizari: 17
  • Legea nr. 85/2006: art. 41 alin. (1)

Art. 41 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 nu distinge însă, cu toate acestea, textul nu este aplicabil fideiusorilor, având în vedere că nu aceștia sunt supuși procedurii insolvenței, ci debitorul. Eventualele soluții derogatorii de la dreptul comun reglementate de legea insolvenței sunt aplicabile debitorului, adică persoanei supuse procedurii, iar nu altor persoane, chiar aflate într o legătură contractuală cu debitorul.

(Curtea de Apel București, s. a VI-a civ., decizia civilă nr. 2167/A din 19 decembrie 2019)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Dreptul băncii de a percepe dobândă penalizatoare de la fide¬iusori pentru perioada cuprinsă între data deschiderii procedurii insolvenței față de debitorul principal și datele plăților was last modified: decembrie 13th, 2023 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.