JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit bancar. Obligaţia încheierii unei asigurări de viaţă pe numele împrumutatului

12 ian. 2012
Vizualizari: 182
  • C. civ.: art. 969

Împrejurarea că banca a încheiat o asigurare de viață pe numele unuia dintre coplătitori, deși în contractul de credit bancar s-a prevăzut că aceasta are obligația încheierii, în calitate de contractant, a unei asigurări de viață pentru împrumutat, asigurare care să acopere riscul produs ca urmare a intervenirii decesului împrumutatului în cadrul perioadei de asigurare – fiind încălcate astfel dispozițiile art. 969 C. civ. – nu poate fi justificată prin invocarea de către bancă a unor norme interne care nu au fost cunoscute de clienți la încheierea contractului de credit.

(I.C.C.J., s. a II-a civ., decizia nr. 3143 din 12 ianuarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Contract de credit bancar. Obligația încheierii unei asigurări de viață pe numele împrumutatului was last modified: octombrie 31st, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.