JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Comunicarea prin fax a actelor de procedură. Condiţii

18 oct. 2011
Vizualizari: 132
  • C. proc. civ.: art. 86 alin. (1) şi (3)

Prin excepție de la regula instituită prin dispozițiile alin. (1) al art. 86 C. proc. civ., potrivit căreia comunicarea actelor de procedură se face prin agent procedural, dispozițiile alin. (3) al aceluiași articol stabilesc că această comunicare se face prin poștă, cu scrisoare recomandată cu dovadă de primire sau prin alte mijloace ce asigură transmiterea textului actului și confirmarea primirii acestuia.
Exigențele acestui text de lege nu sunt îndeplinite în condițiile în care comunicarea actelor de procedură s-a făcut prin fax, iar singura dovadă a comunicării este raportul pentru verificarea transmiterii, un înscris pe care stă menționat doar numărul de telefon (fax) către care s-a făcut transmiterea.

(I.C.C.J., SCAF, decizia nr. 4799 din 18 octombrie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Comunicarea prin fax a actelor de procedură. Condiții was last modified: iulie 26th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.