JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Complicitatea terţilor la fraudarea intereselor sau drepturilor creditorilor unei societăţi comerciale aflate în stare de insolvenţă. Proba complicităţii. Încadrarea administratorului de fapt al societăţii în dispoziţiile art. 80 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 85/2006

16 feb. 2010
Vizualizari: 110
  • Legea nr. 85/2006: art. 80 alin. (2) lit. e)

Poziția dominantă a unei persoane trebuie analizată prin prisma poziției efective pe care aceasta a avut-o în societatea comercială. Chiar dacă nu a fost desemnat administrator statutar, dar a încheiat, în numele și pe seama societății, acte juridice cu implicații financiare importante, fiind el însuși beneficiar al unui astfel de contract, administratorul de fapt al societății este o persoană ale cărei demersuri se înscriu noțiunii de persoană fizică având o poziție dominantă – art. 80 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 85/2006.

(Curtea de Apel Târgu Mureș, secția comercială, decizia nr. 204 din 16 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Complicitatea terților la fraudarea intereselor sau drepturilor creditorilor unei societăți comerciale aflate în stare de insolvență. Proba complicității. Încadrarea administratorului de fapt al societății în dispozițiile art. 80 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 85/2006 was last modified: august 27th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.