JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competenţă materială. Clauză atributivă de competenţă. Condiţii de validitate din perspectiva Regulamentului CE nr. 44/2001

1 feb. 2012
Vizualizari: 82
  • art. 23
  • Regulamentul CE nr. 44/2001: art. 5 pct. 1 lit. b) prima liniuţă

Pentru a se considera încheiată o convenție atributivă de competență conform dispozițiilor art. 23 lit. b) din Regulamentul CE nr. 44/2001 trebuie îndeplinite două condiții, respectiv să existe o relație de afaceri continuă între părți și utilizarea unei clauze de jurisdicție ce reglementează raportul dintre părți.
Sunt îndeplinite aceste cerințe în cazul în care în condițiile generale ale unei comenzi -acceptate de către părțile contractante – a fost inserată o clauză de competență cu privire la care nu au fost ridicate nici un fel de obiecțiuni pe parcursul relațiilor comerciale îndelungate derulate între părți.

(Î.C.C.J., secția a II-a civilă, decizia nr. 377 din 1 februarie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Competență materială. Clauză atributivă de competență. Condiții de validitate din perspectiva Regulamentului CE nr. 44/2001 was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.