JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Administrarea numai a probei actelor în circumstanţiere

20 ian. 2011
Vizualizari: 92
  • C. proc. pen.: art. 320 ind.1

Rațiunea adoptării Legii nr. 202/2010 a fost aceea de a scurta durata procedurilor, inclusiv prin renunțarea la administrarea completă a probatoriului, în cazul în care inculpatul își însușește acuzațiile. Administrarea unui amplu probatoriu de către cele două instanțe, de fond și de apel, exclude aplicarea art. 3201 alin. (3) C. proc. pen.
Audierea martorilor indicați în rechizitoriu, în baza principiului administrării nemijlocite a probelor, și de către prima instanță nu duce la concluzia că această probă a fost solicitată de inculpat și că, în aceste condiții, este depășit cadrul procesual fixat de art. 3201 C. proc. pen. care interzice pe latura penală o judecare a cauzei în baza altor probe decât actele în circumstanțiere (opinie separată).

(Curtea de Apel Pitești, secția penală și pentru cauze cu minori, decizia nr. 58 din 20 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Administrarea numai a probei actelor în circumstanțiere was last modified: noiembrie 28th, 2022 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.