JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune întemeiată pe îmbogăţirea fără justă cauză. Condiţii de admisibilitate

6 dec. 2012
Vizualizari: 49
  • Codul muncii: art. 11

Pentru a exista o îmbogățire fără justă cauză este necesar ca patrimoniul unei persoane să se diminueze, iar patrimoniul alteia să se majoreze, fără a exista un temei pentru aceasta. Astfel, nu sunt îndeplinite condițiile îmbogățirii fără justă cauză în situația în care o persoană face o plată ca urmare a executării silite începute în temeiul unui contract de cesiune de creanță, la momentul plății existând și o hotărâre judecătorească ce conține somația de plată, cele două acte constituind temeiul pentru mărirea patrimoniului părții pârâte și micșorarea corespunzătoare a patrimoniului părții reclamante.

(I.C.C.J., secția civilă, decizia nr. 4870 din 6 decembrie 2012)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune întemeiată pe îmbogățirea fără justă cauză. Condiții de admisibilitate was last modified: februarie 9th, 2024 by Redacția ProLege

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.