JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acţiune în evacuare. Parte titulară a dreptului de abitaţie

17 feb. 2010
Vizualizari: 140
  • C. civ.: art. 565
  • C. civ.: art. 568

Acțiunea în evacuare, ca sancțiune, este specifică raporturilor juridice de locațiune, care sunt raporturi de obligații, ce au ca efect translațiunea folosinței unui bun, locatarul fiind un detentor care nu dobândește drepturi reale asupra bunului, având obligația restituirii acestuia. În cazul în care pârâtul este titularul dreptului de abitație, modalitatea prin care reclamantul poate obține folosința locuinței este aceea a stingerii dreptului de abitație și nu prin acțiune în evacuare.

(Curtea de Apel Iași, secția civilă, decizia nr. 75 din 17 februarie 2010)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune în evacuare. Parte titulară a dreptului de abitație was last modified: august 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.