JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune de stabilire a domiciliului minorului. Competență teritorială

13 iun. 2017
Vizualizari: 81
  • NCPC

În privința domiciliului minorului, în caz de neînțelegere între părinți, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești de stabilire a domiciliului minorului, în temeiul dispozițiilor art. 92 C. civ., se prezumă că acesta are domiciliul la părintele la care locuiește în mod statornic.
Având în vedere obiectul cauzei deduse judecății, schimbare domiciliu minor, în conformitate cu prevederile legale sus-menționate, competența de soluționare a cauzei revine judecătoriei în a cărei circumscripție teritorială își are domiciliul sau reședința persoana ocrotită, competența exclusivă reglementată de dispozițiile art. 114 alin. (1) C. proc. civ. având caracter de competență de ordine publică în raport de prevederile art. 129 alin. (1) pct. 3 C. proc. civ.

(I.C.C.J., s. I civ., decizia nr. 1007 din 13 iunie 2017)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acțiune de stabilire a domiciliului minorului. Competență teritorială was last modified: iunie 21st, 2022 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.