JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acte doveditoare ale dreptului de proprietate. Înțelesul sintagmei

25 ian. 2011
Vizualizari: 95
  • Legea nr. 10/2001: art. 23

Dreptul de proprietate și calitatea de moștenitor a persoanei îndreptățite se dovedesc cu înscrisuri, sintagma „acte doveditoare” făcând trimitere la orice înscris constatator al unui act juridic civil, jurisdicțional sau administrativ, cu efect translativ sau declarativ de proprietate, care generează o prezumție relativă de proprietate în favoarea persoanei ce îl invocă.
Nu poate fi primită susținerea recurentei în sensul că dovada concludentă a dreptului de proprietate al autorilor săi ar fi raportul de expertiză, atâta timp cât această probă nu poate fi circumscrisă sintagmei „acte doveditoare”, așa cum este ea definită de lege și de art. 23.1 din Normele metodologice de aplicare.

(I.C.C.J., secția civilă și de proprietate intelectuală, decizia nr. 488 din 25 ianuarie 2011)


 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nu aveți acces la acest articol!!!

JURISPRUDENȚĂ PRELUCRATĂ Acte doveditoare ale dreptului de proprietate. Înțelesul sintagmei was last modified: octombrie 25th, 2023 by Redacția ProLege

Jurisprudență

Vezi tot

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Redacția ProLege

Redacția ProLege

Rubrica ACTUALITATE LEGISLATIVĂ aduce la cunoştinţa utilizatorilor principalele schimbări legislative survenite recent în diverse domenii, înlesnind astfel activitatea de informare şi de cercetare desfăşurată de practicieni şi reducând semnificativ şi eficient timpul dedicat respectivei activităţi.