[UPDATE: Rezultatele selecției] INM. Seminarul „Cross-border cooperation in civil, commercial and family matters”, în perioada 21-22 martie 2017, Muntenegru

10 mart. 2017
Vizualizari: 1527

Update 10 martie 2017: Rezultatele selecției 

În data de 9 martie 2017 INM a publicat anunțul  privind rezultatele selecției magistraților participanți la seminarul cu tema Cross-border cooperation in civil, commercial and family matters,organizat la Podgorica (Muntenegru), în perioada 21-22 martie 2017

Astfel, ca urmare a anunțului publicat pe pagina web a Institutului Național al Magistraturii (în continuare, INM) la data 3 martie 2017, privind declanșarea procedurii de selecție în vederea participării la seminarul cu tema Cross-border cooperation in civil, commercial and family matters”, organizat la Podgorica (Muntenegru), în perioada 21-22 martie 2017, au fost depuse 4 candidaturi, toate în termen.

Toate candidaturile au fost însoțite de avizul prevăzut de art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014.

În procedura de selecție au fost avute în vedere criteriile menționate în anunțul publicat pe site-ul INM:

  • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea recentă la seminarii cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;
  • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție a fost analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii străine în care se desfășoară programul de pregătire (engleza), atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidați.

Aplicarea în concret a criteriilor de selecție s-a făcut după cum urmează :

  • La aprecierea criteriului relevanței seminarului pentru activitatea profesională a magistraților au fost avute în vedere informațiile rezultate din scrisorile de intenție și din cv-urile candidaților referitoare la specializare, seminarul adresându-se judecătorilor care au în competență soluționarea cauzelor în materia dreptului civil/familiei/comercial. Astfel, s-a constatat că, dintre cei 4 judecători înscriși, toți îndeplinesc acest criteriu.
  • În aplicarea criteriului neparticipării recente la alte forme de pregătire internațională cu aceeași temă, apreciat prin raportare la informațiile furnizate de candidați în cv-uri și la rezultatele din baza de date a INM cu participări internaționale, a fost acordată prioritate candidaților care nu au participat recent la alte forme de pregătire internațională prin intermediul sau finanțate de INM (stagii în cadrul Programului de schimb de magistrați derulat de EJTN, vizite de studiu la CEDO, CJUE, alte seminarii internaționale etc.) și care nu au fost propuși în vederea participării în cadrul unor proceduri de selecție în curs, pentru alte acțiuni de formare care urmează a fi organizate de EJTN în anul 2017. Astfel, s-a constat că, dintre cei 4 judecători ale căror candidaturi au fost luate în considerare în aplicarea acestui criteriu:

– 1 judecător a fost propus pentru participarea la o acțiune de formare programată pentru anul 2017, astfel că s-a considerat că acesta nu îndeplinește acest criteriu;
– 2 judecători figurează în baza de date a INM cu participări la seminarii internaționale în anul 2016 și anterior, astfel: 1 judecător cu 2 participări în anul 2016  și 1 judecător cu o participare în anul 2016 și 3 participări anterior anului 2016 – 2 în anul 2014 și 1 în anul 2013;
– 1 judecător nu are nicio participare anterioară la forme de pregătire internațională prin intermediul sau finanțate de INM.

  • Criteriul posibilității și disponibilității magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la seminar s-a considerat a fi întrunit de cele 3 candidaturi eligibile menționate mai sus, pentru aprecierea acestui criteriu fiind avute în vedere informațiile relevante furnizate de candidați în cv-uri, precum și aspectele motivaționale menționate în scrisorile de intenție.
  • Aprecierea criteriului cunoașterii temeinice a limbii engleze s-a realizat prin raportare la informațiile rezultate, după caz, din cv-uri și din scrisorile de intenție (pentru candidaturile care nu au fost însoțite de certificate de competență lingvistică), respectiv cele din documentele care atestă cunoașterea unei limbi străine, realizată de candidați cu ocazia înscrierii la alte programe de formare, în cazurile în care astfel de informații au fost disponibile în baza de date a INM. Acest criteriu a fost întrunit de toate cele 3 candidaturi eligibile menționate mai sus.

În urma aplicării criteriilor sus-menționate și având în vedere numărul de locuri alocat României (2), precum și următoarele:

– faptul că doar 1 judecător nu are nicio participare anterioară la forme de pregătire internațională prin intermediul sau finanțate de INM, precum și
–  faptul că 2 judecători, deși nu au fost propuși la acțiuni de formare programate pentru anul 2017, figurează unul cu 2 participări anterioare și celălalt cu 4 participări anterioare, comisia de selecție decide selectarea în vederea participării la lucrările seminarului, în această ordine a priorității, a următorilor judecători:

  1. Doamna judecător TĂUTU Geanina – Tribunalul Botoșani;
  2. Doamna judecător MUNTEANU Larisa – Tribunalul Ialomița.

În ipoteza suplimentării numărului de locuri alocat României și/sau a renunțării din partea magistraților români sau străini la locurile alocate și având în vedere că 1 judecător nu a fost propus la acțiuni de formare programate pentru anul 2017, INM propune participarea la lucrările seminarului, pe locurile de rezervă, a următorului judecător:

Domnul judecător TĂUTU Constantin – Tribunalul Botoșani.


INM. Seminarul „Cross-border cooperation in civil, commercial and family matters”, în perioada 21-22 martie 2017, Muntenegru

Potrivit comunicatului din data de 3 martie 2017, Institutul Național al Magistraturii organizează Seminarul „Cross-border cooperation in civil, commercial and family matters”, în perioada 21-22 martie 2017, la Podgorica (Muntenegru).

Seminarul se desfășoară în limba engleză.

Organizatorii acestei acțiuni sunt: The Regional Cooperation Council (RCC) și European Centre for Judges and Lawyers (EIPA).

Participanții vor obține o imagine de ansamblu a cadrului legal privind cooperarea judiciară în materie civilă, comercială și de familie, vor înțelege importanța principiului recunoașterii reciproce a hotărârilor judecătorești, vor realiza o analiză aprofundată a principalelor instrumente privind competența și instrumentele conexe ale UE.

Organizatorii vor rezerva și vor acoperi cazarea cu pensiune completă pentru toți participanții, până la 3 nopți.

De asemenea, organizatorii vor rezerva și vor plăti pentru zborurile directe spre / de la Podgorica sau vor organiza procedura de rambursare pentru cei care decid să călătorească cu propria mașină. Transferul de la aeroportul din Podgorica va fi organizat pentru toți participanții.

Conform celor precizate în comunicat, orice alte costuri ocazionate de participarea la seminar nu pot fi suportate de INM. Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, aceasta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul organizatorilor.

Pachet: Codul administrativ comentat. Explicatii, jurisprudenta, doctrina. Volumul I si Volumul II

Seminarul se adresează judecătorilor care au în competență soluționarea cauzelor în materia dreptului civil/familiei/comercial.

Organizatorii au pus la dispoziția României 2 locuri.

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 2 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului selectat, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor state membre.

Documente necesar pentru înscriere:

  • CV actualizat-cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;
  • scrisoare de intenție – limba română;
  • certificat de competență lingvistică – limba engleză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);
  • formularul de înscriere completat;
  • avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/13.03.2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail maria.scarlat@inm-lex.ro, în atenția d-nei Maria Scarlat.

Magistrații interesați trebuie să își trimită documentele până la data de 8 martie 2017, ora 16:00.

Criterii de selecție:

INM va efectua selecția participanților în funcție de următoarele criterii:

  • relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului candidat/specializarea cerută pentru curs;
  • neparticiparea recentă la seminare cu aceeași temă sau la alte forme de pregătire internațională;
  • posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire.

Fiecare criteriu de selecție va fi analizat corelativ cu condiția cunoașterii temeinice a limbii străine în care se desfășoară programul de pregătire, atestată, în principal, prin documente oficiale depuse de candidat.

În măsura în care criteriile sus-menționate nu vor fi suficiente pentru departajarea candidaților, la stabilirea listei finale urmează a fi acordată prioritate candidaților care își desfășoară activitatea la instanțe/unități de parchet mai înalte în grad și /sau cu vechime mai mare în profesie.

Persoana de contact pentru acest program este d-na Maria Scarlat, personal de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor, Departamentul de formare profesională continuă, tel. 021/40.76.266, maria.scarlat@inm-lex.ro.

Selecția INM conferă magistraților selectați doar o vocație de participare la seminar, urmând ca participarea efectivă să fie determinată în urma deciziei organizatorilor.

Magistrații selectați vor iniția demersurile necesare în vederea organizării deplasării (achiziționarea biletelor de transport) numai după primirea invitației din partea organizatorilor, cu respectarea condițiilor administrative și financiare specificate în documentele anexate corespondenței cu aceștia.

Pentru mai multe informații consultați următoarele documente puse la dispoziție de INM:

[UPDATE: Rezultatele selecției] INM. Seminarul „Cross-border cooperation in civil, commercial and family matters”, în perioada 21-22 martie 2017, Muntenegru was last modified: martie 10th, 2017 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: