INM anunță organizarea unui seminar în materia dreptului societar la Lisabona

11 aug. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 972

12-13 octombrie 2015

Lisabona

Rețeaua Europeană de Formare Judiciară și Centro de Estudios Judiciários din Portugalia

Forumul Național de Drept Bancar, ediția a II-a

La acest seminar vor participa judecătorii specializați în materia litigiilor cu profesioniști și procurori care instrumentează cauze în materia ce face obiectul seminarului

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul INM (www.inm.ro), Rețeaua Europeană de Formare Judiciară (EJTN) și Centro de Estudios Judiciários din Portugalia organizează un seminar în materia dreptului societar.

Participanți

Anunțul este destinat judecătorilor specializați în materia litigiilor cu profesioniști și procurori care instrumentează cauze în materia ce face obiectul seminarului.

Desfășurare

Seminarul se va desfășura în perioada 12-13 octombrie 2015, la Lisabona (Portugalia), în limba engleză și franceză.

Număr de locuri

Potrivit anunțului, sunt disponibile 1-2 locuri.

INM va alcătui și o listă de rezervă (maxim 4 persoane), la care se va apela în situația renunțării magistratului/magistraților selectați, precum și în situația în care România va primi mai multe locuri ca urmare a renunțărilor din partea altor membri EJTN.

Înscriere

Termenul de înscriere este 26 august 2015.

Documente necesare pentru înscriere

CV actualizat – cuprinzând date de contact (telefon, fax, e-mail) – limba română;

– scrisoare de intenție – limba română;

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

– certificat de competență lingvistică – limba engleză sau franceză (în măsura în care candidatul posedă un astfel de certificat);

– avizul colegiului de conducere al instanței sau parchetului la care aceștia își desfășoară activitatea, iar în caz de urgență, avizul președintelui secției/procurorului șef secție în care judecătorul sau procurorul își desfășoară activitatea sau, dacă nu există secții, avizul conducătorului instanței sau parchetului (potrivit art. 6 din Regulamentul privind drepturile și obligațiile persoanelor trimise în misiune temporară în străinătate de către Consiliului Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară, Institutul Național al Magistraturii și Școala Națională de Grefieri, precum și pentru stabilirea procedurii de aprobare a acestor misiuni, aprobat prin hotărârea Plenului CSM nr. 335/2014).

Documentele solicitate vor fi transmise exclusiv în format electronic la adresa de e-mail [email protected]

Criterii de selecție

Participanții vor fi selectați în funcție de următoarele criterii:

– relevanța programului pentru activitatea profesională a magistratului

candidat/specializarea cerută pentru curs;

– neparticiparea recentă la alte forme de pregătire internațională;

– posibilitatea și disponibilitatea magistratului de a disemina informațiile la care va avea acces prin participarea la programul de pregătire

Descrierea seminarului

Potrivit anunțului, seminarul își propune să ofere participanților formare aprofundată cu privire la instituții din materia dreptului societar.

Prezentările experților vor face referire și la aspecte precum jurisdicția, dreptul aplicabil, instrumente puse la dispoziție în dreptul UE, recunoașterea și executarea hotărârilor și alte instrumente de cooperare judiciară în această materie.

Seminarul va avea atât un caracter teoretic, cât și practic. În acest scop vor fi organizate ateliere de lucru pentru a asigura o mai bună cunoaștere a legislației și jurisprudenței europene în materie și a facilita schimbul de bune practici între participanți.

Finanțare

EJTN rambursează participanților costurile de transport (în limita a 400 Euro) și acordă diurnă pentru acoperirea costurilor aferente cazării și meselor.

Prin depunerea documentelor de candidatură, candidații acceptă că, în ipoteza selectării în vederea participării, acesta se va face exclusiv în condițiile financiare aprobate la nivelul EJTN.

Important!

În termen de 15 zile de la finalizarea programului de pregătire, participanții pot transmite INM un raport privind activitățile desfășurate în cadrul programului de formare, problemele de drept dezbătute și soluțiile relevate, precum și orice alte informații de natură să permită o evaluare a calității și eficacității programului.

 

Pentru mai multe detalii privind respectivul seminar vizitați site-ul INM (www.inm.ro).

INM anunță organizarea unui seminar în materia dreptului societar la Lisabona was last modified: august 11th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter