Îmi doresc să apăr drepturile justițiabililor

27 iul. 2016
4 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 54 voturi, medie: 3,75 din 5 (4 votes, average: 3,75 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1734
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Nicolae Cîrstea: Bună ziua, discutăm cu Oana Bujor, proaspătă absolventă a Facultății de Drept Universitatea Danubius. Oana, bine te-am găsit la universitate. Cum au fost cei 4 ani de studiu?

Campanie Craciun UJmag 2020

Oana Bujor: Primii ani de studiu au reprezentat pentru mine un pas important, în sensul de a-mi găsi drumul pe care să-l urmez în continuare, deoarece și anterior am parcurs cursurile unei universități de stat, însă aici mi-am găsit împlinirea, am găsit ceea ce căutam. Consider că Danubius a reprezentat pentru mine în acești ani un motor principal, m-am aplecat asupra cursurilor, seminariilor și normelor pe care le-am avut de învățat.

Nicolae Cîrstea: De ce Drept? Știu că anterior ai urmat cursurile la Facultatea de Istorie. De ce te-ai hotărât, totuși, către drept la un moment dat?

Oana Bujor: Am parcurs această facultate la îndemnul doamnei decan, Alina Dumitrache. Dumneaei m-a sfătuit să parcurg  măcar un an, pentru a vedea cum este, pentru că aveam o medie care îmi permitea să urmez primul an gratuit – peste 9,30 la bac. Și mi-a spus: În cazul în care tu vei găsi această profesie potrivită pentru tine, vei rămâne și vei studia în continuare Dreptul. Mi-am găsit drumul aici.

Nicolae Cîrstea: După cei 4 ani consideri că sunt oportunități mai bune în această zonă juridică decât în alte zone unde te-ai fi putut forma?

Oana Bujor: Da. Consider că nu sunt potrivită pentru învățământ, să fiu profesor. Aici într-adevăr am găsit altfel de mediu, în primul rând. Am întâlnit profesori care au fost adevărate modele pentru mine – avocați, judecători. Și, nu știu, am dezvoltat o pasiune pentru acest domeniu.

Nicolae Cîrstea: Fiind acum la sfârșitul studiilor și în așteptarea examenelor pentru profesiile juridice, ți-ai cristalizat deja opțiunea pentru o profesie sau alta?

Oana Bujor: Da, voi susține în toamnă examenul de admitere în profesia de avocat. La acest lucru probabil a contribuit și d-na profesoară de Drept Procesual Civil. A reprezentat un model pentru mine. Și inclusiv d-na Lupșan, d-na profesoară de Succesiuni și de Dreptul Familiei. Dumnealor fiind avocate…

Nicolae Cîrstea: Pot să-ți deschidă un pic orizontul. Dar practic avocatura este cred că o profesie…

Oana Bujor: Spre care aș dori să mă îndrept.

Nicolae Cîrstea: Ce te atrage mai mult la avocatură? Libertatea, neîngrădirea, față de limitările care ar putea exista din anumite puncte de vedere în zona magistraturii?

Oana Bujor: Poate îmi doresc să apăr drepturile justițiabililor.

Nicolae Cîrstea: Deci după 4 ani la Drept, doi ani la Istorie, rămâi, totuși, un pic melancolică și dorind să faci bine până la urmă.

Conferința națională „Prevenirea și combaterea spălării banilor”. Impactul noii legi asupra profesiilor liberale

Oana Bujor: În slujba societății, în slujba cetățenilor, pentru că au nevoie de o susținere, de o apărare efectivă în cadrul procesului. Indiferent că este vorba despre procesul penal sau procesul civil.

Nicolae Cîrstea: Oana, îți doresc succes în această opțiune pe care ți-ai ales-o. Să ai subiecte ușoare sau accesibile la acest examen și să ne vedem cu bine.

Oana Bujor: Vă mulțumesc mult de tot. La revedere.

Îmi doresc să apăr drepturile justițiabililor was last modified: iulie 27th, 2016 by Oana Bujor

Vă recomandăm:

Despre autor:

Oana Bujor

Oana Bujor

Este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea Danubius din Galați.
A mai scris:

Abonează-te la newsletter