E un moment care presupune anumite sacrificii, dar abia aștept să vină acestea

2 aug. 2016
Vizualizari: 1896
 

Universuljuridic.ro PREMIUM

Aici găsiți informaţiile necesare desfăşurării activităţii dvs. profesionale.

Universuljuridic.ro PREMIUM pune la dispoziția profesioniștilor lumii juridice un prețios instrument de pregătire profesională. Oferim un volum vast de conținut: articole, editoriale, opinii, jurisprudență și legislație comentată, acoperind toate domeniile și materiile de drept. Clar, concis, abordăm eficient problematicile actuale, răspunzând scenariilor de activitate din lumea reală, în care practicienii activează.

Testează ACUM beneficiile Universuljuridic.ro PREMIUM prin intermediul abonamentului GRATUIT pentru 7 zile!

🔑Vreau cont PREMIUM!


 

Universul Juridic: Felicitări, sunteți proaspăt absolvent al Facultății de Drept. Cu ce gânduri acum, când porniți la un nou drum în viață?

Conferința națională de insolvență

Alexandru-Radu Togan: Vă mulțumesc. Da, e un moment important. Acum urmează licența și ulterior examenele de intrare în profesie. Știu că e un moment care presupune anumite sacrificii, dar abia aștept să vină acestea.

Universul Juridic: Către ce profesie liberală vă îndreptați?

Alexandru-Radu Togan: Către profesia de avocat. O să dau examenul de Barou.

Universul Juridic: Care ar fi motivația?

Alexandru-Radu Togan: Mi se pare un domeniu foarte interesant, am făcut practică începând cu anul 2 la anumite case de avocatură. Această interpretare a textelor legale care vine la pachet, să spun așa, cu profesia de avocat, mi se pare foarte interesantă și atractivă și mă văd făcând această profesie.

Universul Juridic: Dacă ar fi să rememorați anii de facultate, ce profesori v-au fost mai apropiați de suflet, care v-au impresionat mai mult?

Alexandru-Radu Togan: Nu vreau să fac un top, dar o să enumăr câțiva profesori. În primul rând dl profesor Valeriu Stoica. Am făcut cu d-lui cursul de Obligații, Teoria Obligațiilor și Drepturile reale. Are un stil aparte dl profesor, e foarte apropiat de studenți. M-am simțit foarte bine la acest curs, chiar la cursul de Obligații. Avea o practică, să spun așa, la fiecare curs spunea unui student să se pregătească cu o poezie pentru cursul următor, în ton cu vremea de afară. Țin minte că eu îmi pregătisem o poezie referitoare la o vreme foarte frumoasă de afară, și în acea zi a plouat. Nu mai puteam să spun acea poezie, așa că am scris câteva versuri, care chiar au plăcut și am rămas cu o impresie foarte bună după acel curs.

Pe lângă dl Valeriu Stoica, vreau să-l menționez și pe regretatul domn Viorel Cioban. Am făcut cu d-lui cursuri de Procedură Civilă. Ne-a coordonat chiar și pentru un proces simulat, care a avut loc aici la Facultate – chiar s-a transmis pe Juridice, am impresia. Și a fost un profesor de la care chiar am avut ce învăța.

Universul Juridic: Dacă ar fi să vorbim acum despre primul an de facultate, prima impresie, primul curs?

Alexandru-Radu Togan: Primul curs a fost de Drept Roman, cu dl Molcuț. Încă mai țin minte – eu am fost la matematică-informatică, nu am făcut latină în liceu. După primul curs aveam mai multe spații libere lăsate pe foaie, întrucât mi se părea ceva cu totul nou. Nu știam expresiile în latină, evident, dar ulterior impresia a fost una foarte bună. Dl Molcuț, la ultimul curs chiar ne-a ținut un discurs care pot spune că m-a impresionat și m-a motivat pentru anii ce vor urma.

Universul Juridic: Felicitări încă o dată și mult succes!

E un moment care presupune anumite sacrificii, dar abia aștept să vină acestea was last modified: iulie 29th, 2016 by Alexandru-Radu Togan
Bibliolex Biblioteca juridica virtuala

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice