Conferință [CUM A FOST] Conferințele Baroului București: Termenul redactării motivării hotărârii judecătorești - între lege și realitate

123       0
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Luni, 22 februarie 2021, între orele 14:00-16:00, a avut loc Conferința Baroului București, cu tema „Termenul redactării motivării hotărârii judecătorești – între lege și realitate”, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Editura Universul Juridic. Astfel, conferința s-a bucurat de acces liber și întregul eveniment a fost transmis live, atât pe Portalul Universul Juridic, cât și pe propria sa pagină, prin intermediul platformei Facebook.

Abordând o tematică de larg interes pentru practicienii dreptului și, mai cu seamă, pentru avocați, conferința și-a propus să aducă unele clarificări în materia termenului de redactare a motivării hotărârilor judecătorești, subliniind, totodată, provocările și eventualele dificultăți ce pot apărea în contextul aplicării în concret a textelor de lege corespunzătoare.

Astfel, evenimentul a fost moderat de către av. Cătălin-Daniel Fenechiu, Prodecanul Baroului Bucuresti, iar în cadrul acestuia au susținut prelegeri deosebit de interesante o serie de avocați și specialiști în drept. De asemenea, în cadrul conferinței au fost prezente și perspectivele unor invitați implicați activ în domeniul justiției, prin intermediul activității pe care o desfășoară în instituții precum Parlamentul României ori Ministerul Justiției.

Așadar, conferința organizată de Baroul București a beneficiat de prezența următorilor invitați:

– prof. univ. dr., av. Traian Briciu, Președinte, UNBR;

– dl Robert-Marius Cazanciuc, Vicepreședinte, Senatul României, fost Ministru al Justiției;

– dl George-Edward Dircă, Președinte de secție, Consiliul Legislativ;

– prof. univ. dr., av. Mihai Adrian Hotca, Fondator, Partener Coordonator, Hotca, Neagu, Sitaru & Asociații;

– dl Stelian Ion, Ministrul Justiției;

– conf. univ. dr., av. Vasile Nemeș, Partener fondator al NEMES & Asociații S.P.A.R.L.;

– av. Florentin Țuca, Managing Partner, Țuca Zbârcea & Asociații;

– dna Iulia Scântei, Senator, Președinte, Comisia Juridică, Senatul României;

– av. Florin Surghie;

– av. Flavia Cristina Teodosiu, Prodecan, Baroul București.

[CUM A FOST] Conferințele Baroului București: Termenul redactării motivării hotărârii judecătorești – între lege și realitate was last modified: februarie 24th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter