Conferință Conferința „GDPR – Data Privacy Observer” și Gala Premiilor RRPSDCP, ediția a II-a

2114       0
2 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 52 voturi, medie: 3,00 din 5 (2 votes, average: 3,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.

Conferința „GDPR – Data Privacy Observer” și Gala Premiilor RRPSDCP, ediția a II-a 📅 25 ianuarie 2023 Conferința „GDPR – Data Privacy Observer” și Gala Premiilor RRPSDCP, ediția a II-a

Data 25 ianuarie 2023
Locația Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București - Aula Carol I, etaj. 2, str. Ion Ghica nr. 4, sector 3, București

Evenimentul formează obiectul procedurii de aprobare în principiu de catre INPPA.

Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza prevederilor Metodologiei de recunoaștere a activităților de pregătire profesională continuă, aprobată de Consiliul U.N.B.R.

 Acreditare INPPI – 6 puncte de pregătire profesională

Revista Română pentru Protecția și Securitatea Datelor cu CaracterPersonal (RRPSDCP), Grupul editorial UNIVERSUL JURIDIC și Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, cu sprijinul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) și al Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD), organizează miercuri, 25 ianuarie 2023, începând cu ora 09.00, Conferința „GDPR – Data Privacy Observer” și cea de-a doua ediție a Galei Premiilor RRPSDCP. 

Evenimentul prefațează, cu deferența de rigoare, ZIUA EUROPEANĂ A PROTECȚIEI DATELOR (28 ianuarie), sărbătorită an de an la nivelul Uniunii Europene.   

Manifestarea va avea loc cu prezență fizică, pe parcursul a aproximativ 8 ore (09.00-18.00, o oră pauză de masă), în Aula Carol I a Palatului Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, fiind transmisă și online, LIVE, la standarde profesionale, pe portalul premium al organizatorului, www.universuljuridic.ro. 

Este un deosebit prilej de analiză, bilanț și reflecție cu privire la anul încheiat, din perspectiva protecției datelor cu caracter personal, cu atât mai vulnerabile într-un context geomilitar de război, criză economică și instabilitate politică la nivel global. 

Conferința se va desfășura în două secțiuni distincte, moderate de conf. univ. dr., av.  Raul-Felix HODOȘ, președinte, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Târgu Mureș (SOROCAPP) și lect. univ. dr.Doru DOROBANȚU, Universitatea Politehnică din București, întrerupte de o binemeritată masă de prânz.

La încheierea celor două paneluri vor fi lansate atât ediția nr. 2/2022 a Revistei Române pentru Protecția și Securitatea Datelor cu CaracterPersonal, cât și ediția specială a revistei LEGAL MAGAZIN dedicată temei GDPR, o apariție condensată și cuprinzătoare, ce va include subiecte de maxim interes, la zi, în materia protecției datelor cu caracter personal. 

În finalul intervențiilor și dezbaterilor, în cadrul Galei Premiilor Revistei Române pentru Protecția și Securitatea Datelor cu CaracterPersonal, în urma rezultatelor deliberării juriului constituit din membrii boardului revistei, vor fi acordate premii care își propun să răsplătească eforturile și contribuția organizațiilor din România pentru conformarea la normele privind protecția datelor cu caracter personal în 2022. 

Ceremonia de decernare a Premiilor va fi urmată de un cocktail de socializare.  

 

Comitetul științific: 

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU, coordonator, Centrul de Studii de Drept European, Institutul de Cercetări Juridice, Academia Română

Conf. univ. dr.,  av. Ciprian PĂUN, director, RRPSDCP 

Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, director, Centrul de Protecția Datelor, Târgu Mureș

Conf. univ. dr., av. Raul-Felix HODOȘ, președinte, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Târgu Mureș (SOROCAPP) 

Lect. univ. dr.Doru DOROBANȚU, Universitatea Politehnică din București 

 

Comitet de organizare: 

Nicolae CÎRSTEA, președinte, Grupului editorial Universul Juridic

Drd. Silviu-Dorin ȘCHIOPU, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu

 

AGENDA EVENIMENTULUI 

9.00 – 09.30 – Înscrierea participanților   

9.30 – 10.00 – Alocuțiuni în deschiderea conferinței:   

Sebastian BURDUJA, ministru, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării 

Av. Cosmin MARINA, vicepreședinte, Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București

Nicolae CÎRSTEA, președinte, Grupului editorial Universul Juridic

Conf. univ. dr.,  av. Ciprian PĂUN, director, RRPSDCP 

 

10.00- 13.00 Sesiunea 1   

Moderator:  Conf. univ. dr., av. Raul-Felix HODOȘ, președinte, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Târgu Mureș (SOROCAPP) 

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU, coordonator, Centrul de Studii de Drept European, Institutul de Cercetări Juridice, Academia Română  –  Arhiva de email a fostului angajat – resursa sau responsabilitate 

Av. RoxanaIONESCU, Partener, Head of Environment and Data Protection, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen – Evoluția interpretării GDPR în timp și impactul practic al acesteia 

Adina DIACONESCU, director, Direcția Plângeri, Larisa NIȚEANU, expert Serviciul Relatii Internaționale, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) – Obligațiile operatorilor de date cu caracter personal 

Daniela CIREAȘĂ, președinte, Asociația Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor (ASCPD) – Protecția datelor personale ale copiilor în online și off-line. 

Romulus UNGUREANU, director pentru operațiuni, Southeast European Law Enforcement Center (SELEC) – Importanța protejării datelor personale în cadrul schimbului de informații între agențiile de aplicare a legii.  Implementarea noilor soluții tehnologice. 

Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU, director, Centrul de Protecția Datelor, Târgu Mureș – Privire critică asupra statutului angajatului, din perspectiva practicii în domeniul protecției datelor. 

Diana-Marilena NUȚĂ, Coordonator superior Securitate cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) –  Importanța datelor cu caracter personal în domeniul securității cibernetice 

Bogdan PANAIT, managing partner, PRESCURE & PARTNERS – Măsuri obligatorii pentru toți operatorii – Instruirea, creșterea gradului de conștientizare și responsabilizare a persoanei împuternicite. 

Bogdan MANOLEA, director executiv, Asociația pentru Tehnologie și Internet (ApTI) – Sisteme (semi) automate de exercitarea a drepturilor conform GDPR – the good, the bad and the ugly 

 

13.00 – 14.00 Lansarea ediției specială Legal Magazin, urmată de Prânz 

 

14.00 – 17.00 Sesiunea a 2-a   

Moderator:  Lect. univ. dr.Doru DOROBANȚU, Universitatea Politehnică din București 

Conf. univ. dr.,  av. Ciprian PĂUN, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca –  Evoluții recente în literatura juridică în domeniul “privacy” în Uniunea Europeană. 

Av. Mihaela BĂLĂU, Senior Associate, Grecu & Asociații – Conformitatea GDPR în mediul online 

Av. CiprianTIMOFTE, Partener, șef Departament Data Protection, Țuca Zbărcea și Asociații –Programul de conformare GDPR: ”must have” sau utopie? 

Florența RĂDUCANU, director general, ARGO SECURITY – Importanța securității operațiunilor de prelucrare în activitatea firmelor de pază 

Cătălin GIULESCU, director general, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor din cadrul M.A.I. – Protecția datelor în furnizarea serviciilor digitale

Marius DANA, administrator, AGRIANGEL – Provocări în implementarea conformității GDPR 

Ionuț SAVU, șef, Oficiului Responsabilului cu Protecția Datelor Personale din cadrul M.A.I. – Reglementarea prelucrării datelor cu caracter personal de către autoritățile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale și combaterii infracțiunilor 

Drd. Silviu-Dorin ȘCHIOPU, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu – Despre accesul la justiție pentru apărarea dreptului la protecția datelor personale în lumina Deciziei nr. 3560 din 16 iunie 2022 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. 

Conf. univ. dr.,  av. Raul-Felix HODOȘ, președinte, Societatea Română de Cercetare pentru Afaceri Publice și Private din Târgu Mureș (SOROCAPP) – Persoanele fizice – operatori de date cu caracter personal.  

Cătălina PANTILIMON, specialist & mentor GDPR – Punctele cardinale ale implementării în profunzime a Regulamentului UE 679/2016. 

 

17.00 – 18.30 GALA PREMIILOR RRPSDCP – ediția a II-a; cocktail de socializare

 

PARTENERI:

Țuca Zbârcea & Asociații

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP)

Grecu și Asociații

AGRIANGEL

TUNIC PROD

LEXDATA

Argo Security

WOLTERS KLUWER România

Alpha Bank

Tudor. Personal Tailor

  

  • TAXA DE PARTICIPARE:
    prezență în sală – 500 lei + TVA (taxa include masa de prânz,  mapa conferinței) 
    • dacă din diverse motive, deși vă doriți participarea, nu puteți fi prezenți fizic în sală, există varianta prezenței online, la prețul de 300 lei + TVA

BENEFICII INCLUSE ÎN TAXA DE PARTICIPARE: 

  • speakeri profesioniști din ariile legislativă, teoretică și practică ale domeniului 
  • acces la vizionarea video live a ediției individuale/seriei, la calitate Full HD – numai pentru participarea online 
  • acces la înregistrarea video, în cel mai scurt timp de la finalizarea video live-ului (modalitatea de acces se transmite prin email, cel târziu la 30 de zile de la finalizarea video live-ului)  
  • 3 luni acces la abonamentul Universul Juridic Premium, care include printre altele: peste 10.000 de opinii juridice atent selecționate de colectivul editorial Universul Juridic, actualizate și segmentate zilnic. Peste 500 de autori consacrați, peste 9.000 de știri juridice, peste 700 de newslettere și o bogată bază de date organizată în funcție de anumite cuvinte-cheie. 
  • acordarea statutului de membru Senior al ujmag.ro care conferă suplimentar beneficiile: 
  • minimum 20% reducere la cărțile Editurii Universul Juridic 
  • 10% reducere la cărțile altor edituri 

ACCES LA VIZIONAREA VIDEO LIVE ȘI A ÎNREGISTRĂRII VIDEO A EDIȚIEI INDIVIDUALE/SERIEI: 

  • fiecare ediție se transmite live la data și ora afișate 
  • accesul la vizionarea video live și a înregistrarii video a ediției individuale/seriei se realizează prin autentificare cu user și parolă în Portalul Universul Juridic. Detalii privind modalitatea de acces sunt transmise în mod automat, prin e-mail, după completarea formularului de mai jos și achitarea taxei de participare 
  • din punct de vedere tehnic, nu sunt necesare programe software ori setări tehnice speciale, conexiunea la internet fiind suficientă

 

 

Cumpără acum!


Pentru mai multe detalii, nu ezitați să ne contactați:

0733.674.555[email protected]

 


* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: [email protected]
Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere.

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, să se regăseasca în arhivele Universul Juridic, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+, Instagram, LinkedIn etc. De asemenea, aceste inregistrari/clipuri/fotografii vor putea fi preluate si de catre partenerii contractuali si/sau media ai Universul Juridic SRL cu diseminare pe retele de socializare, posturi tv, site-uri proprii, clipuri promo, etc.

Conferința „GDPR – Data Privacy Observer” și Gala Premiilor RRPSDCP, ediția a II-a was last modified: ianuarie 23rd, 2023 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.