Comisia Europeană. Eurobarometru: Cel mai înalt nivel de optimism în legătură cu viitorul UE din 2009 până în prezent

14 sept. 2021
1 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 51 vot, medie: 5,00 din 5 (1 votes, average: 5,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 24

Comisia Europeană a publicat sondajul „Eurobarometru standard (EB 95) din primăvara anului 2021”, realizat prin interviuri față în față și online, în perioada 14 iunie-12 iulie 2021, în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE).

Astfel, sondajul reliefează faptul că optimismul cu privire la viitorul UE a atins cel mai înalt nivel din 2009, iar încrederea în UE rămâne la cel mai ridicat nivel din 2008 până în prezent, iar sprijinul pentru moneda euro rămâne stabil la cel mai ridicat nivel înregistrat din 2004 până în prezent. Sondajul indică și o îmbunătățire semnificativă a percepției asupra situației economiilor naționale.

De asemenea, cetățenii europeni identifică situația economică ca fiind principala lor preocupare la nivelul UE, urmată de mediu și schimbările climatice și de imigrație, iar sănătatea continuă să fie principala problemă la nivel național.

Totodată, majoritatea europenilor sunt mulțumiți de măsurile luate de UE și de guvernele naționale împotriva pandemiei de coronavirus și consideră că planul de redresare „NextGenerationEU” va fi eficace în ceea ce privește răspunsul la efectele economice ale pandemiei.

Eurobarometru Standard 95 poate fi consultat aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să accesați sursa informației.

Sursa informației

🔔Vezi și Comisia Europeană. Raportul privind educația și formarea adulților în Europa

Comisia Europeană. Eurobarometru: Cel mai înalt nivel de optimism în legătură cu viitorul UE din 2009 până în prezent was last modified: septembrie 13th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter