Comisia Europeană a lansat un pachet de recomandări pentru coordonarea politicilor economice din cadrul semestrului european 2022

25 nov. 2021
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 19

Comisia Europeană a publicat pachetul ce prevede coordonarea politicilor economice ale statelor membre pentru semestrul european 2022.

Astfel, pachetul de toamnă al semestrului european include Analiza anuală privind creșterea durabilă, avizele privind proiectele de planuri bugetare (PPB) ale statelor membre din zona euro pentru 2022, recomandările de politică pentru zona euro și propunerea Comisiei de raport comun privind ocuparea forței de muncă.

În acest sens, în ceea ce privește România, din aprilie 2020, țara noastră face obiectul unei proceduri de deficit excesiv (PDE), ca urmare a încălcării, în 2019, a pragului de deficit prevăzut în tratat. Din acest motiv, în iunie 2021, Consiliul a adoptat o nouă recomandare adresată României pentru a pune capăt deficitului public excesiv până cel târziu în 2024.

Cu toate acestea, luând în calcul faptul că obiectivul intermediar pentru 2021 a fost atins, Comisia consideră că, în acest moment, nu sunt necesare măsuri suplimentare în cadrul procedurii de deficit excesiv pentru România, o reevaluare a situației bugetare a României urmând a avea loc de îndată ce noul Guvern va prezenta un buget pentru 2022 și o strategie bugetară pe termen mediu.

Referitor la Mecanismul de redresare și reziliență, până în prezent, Comisia a aprobat 22 de planuri naționale de redresare și reziliență, iar Consiliul le-a aprobat pe toate, astfel că, începând din august 2021, au fost deblocate plăți de prefinanțare în valoare de 52,3 miliarde de euro pentru 17 state membre.

Nu în ultimul rând, raportul comun privind ocuparea forței de muncă confirmă faptul că piața forței de muncă se redresează, deși ocuparea forței de muncă nu a revenit încă la nivelurile anterioare crizei de COVID-19, aceasta afectând, în special, tinerii, lucrătorii cu forme de muncă atipice, persoanele care desfășoară o activitate independentă și resortisanții țărilor terțe.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

 

Sursa informației

(Copyright foto: freepik)

Vezi și Comisia Europeană. Normele UE au consolidat măsurile în materie de justiție penală împotriva terorismului și a drepturilor victimelor

Comisia Europeană a lansat un pachet de recomandări pentru coordonarea politicilor economice din cadrul semestrului european 2022 was last modified: noiembrie 25th, 2021 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter