Ceremonia de decorare a Colegiului juridic franco-român de studii europene

6 nov. 2015
0 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 50 voturi, medie: 0,00 din 5 (0 votes, average: 0,00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Vizualizari: 1112

Despre

  • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofiţer
  • Vizualizarea on-line a ceremoniei
  • Discursul președintelui României

Cu prilejul împlinirii a 20 de ani de activitate, Colegiul juridic franco-român de studii europene a fost decorat de către președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Ofițer, Categoria H (Cercetarea științifică), într-o ceremonie ce a avut loc în data de 5 noiembrie, la Palatul Cotroceni.

Ceremonia de decorare se poate vizualiza online pe site-ul www.privesc.eu.

Vă prezentăm, în continuare, alocuțiunea președintelui României, Klaus Iohannis:

„Stimată doamnă Prim-vicepreședinte al Universității Paris 1 Sorbona, 
Stimate domnule Decan al Facultății de Drept din București,
Excelența voastră, domnule Ambasador al Republicii Franceze, 
Stimată doamnă judecător la Curtea de Justiție a Uniunii Europene,
Doamnelor și domnilor,

Dați-mi voie să vă felicit cu ocazia aniversării a 20 de ani de existență a Colegiului juridic franco-român de studii europene. 

Așa cum am menționat și cu alte prilejuri, educația constituie una dintre prioritățile mandatului meu.

Campanie Craciun UJmag 2020

Comunitățile academice trebuie să fie nu doar generatoare de inovație și promotoare ale progresului, ci și formatoare ale celei mai importante resurse de care dispune o societate, resursa umană. 

În absența unei educații de calitate, progresul intelectual și dezvoltarea societății devin ținte greu de atins. 

De 20 de ani Colegiul juridic franco-român de studii europene formează specialiști în studii europene capabili să contribuie la elaborarea de către autoritățile române a unor politici publice de calitate. Absolvenții săi ocupă astăzi poziții de responsabilitate în cadrul instituțiilor statului român și la nivel european, constituind o autentică rețea de expertiză tehnică în domeniul juridic.

Sunt bucuros de fiecare dată să pot constata că în România există instituții de învățământ superior care promovează excelența în educație și își stabilesc cu exigență obiectivele de performanță. 

În același timp, funcționarea de zi cu zi a Colegiului juridic franco-român de studii europene este dovada constantă a faptului că procesele educaționale de calitate nu cunosc granițe. 

Expresie a unei îndelungate tradiții de schimburi culturale între România și Franța, acest proiect bilateral reunește cele mai prestigioase universități din ambele țări, beneficiind și de sprijinul Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez din România.

Sunt convins că 20 de ani constituie doar începutul. Sper că noi și noi generații de juriști vor fi formate pe băncile acestui Colegiu în spiritul valorilor europene, ale democrației și ale statului de drept. 

Vă doresc inspirație, viziune și succes!”

Înființat în 1995, Colegiul Juridic de Studii Europene este rezultatul unui parteneriat academic de excepție între Facultatea de Drept a Universității din București și un consorțiu de universități franceze în fruntea cărora se află Universitatea Paris I Sorbonne. Spațiu universitar de elită al francofoniei, Colegiul Juridic oferă cursuri de Drept cu specializare în Dreptul European al Afacerilor. Universitatea Paris I Pantheon Sorbonne eliberează pentru absolvenții colegiului diplome franceze de Licența în Drept sau Diplome de Master I și II în Dreptul internațional și European al Afacerilor.

Colegiul juridic organizează, în această perioadă, Colocviul aniversar intitulat „20 ans et le temps du Droit”. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a 2 zile, va avea șase secțiuni paralele și va fi onorat de peste 70 de vorbitori, reprezentați de renume ai sistemelor juridice românești și franceze.

Sursele informațiilor sunt Administrația Prezidențială (www.presidency.ro) și Colegiul juridic franco-român de studii europene (www.collegejuridique.ro)

Videoconferința regională de insolvență Buzău
Ceremonia de decorare a Colegiului juridic franco-român de studii europene was last modified: noiembrie 6th, 2015 by Universul Juridic

Vă recomandăm:

Despre autor:

Universul Juridic

Universul Juridic

UniversulJuridic.ro reprezintă doar o mică parte din proiectul final ale cărui conținut și funcționalități vor fi într-o continuă dezvoltare, în funcție de necesitățile și dorințele dumneavoastră.

Abonează-te la newsletter