CCR. Comunicat de presă privind ședința din 12 decembrie 2019

13 dec. 2019

Potrivit site-ului CCR (www.ccr.ro), având în vedere imposibilitatea constituirii legale a completului de judecată Plenul Curții Constituționale, a dispus amânarea pronunțărilor, pentru data de 22 ianuarie 2020, cu privire la următoarele cauze:

– cererea formulată de președintele Consiliului Superior al Magistraturii de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între ministrul justiției, respectiv Ministerul Justiției, pe de o parte, și Consiliul Superior al Magistraturii, pe de altă parte;

– sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor Hotărârii Parlamentului României nr.17/2019 pentru numirea unui vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, membru în Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvați România din Camera Deputaților;

– sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor Hotărârii Senatului nr.36/ 2019 pentru alegerea președintelui Senatului, sesizare formulată de 33 de senatori.

Compartimentul Relații externe, relații cu presa și protocol al Curții Constituționale

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați sursa informației.

CCR. Comunicat de presă privind ședința din 12 decembrie 2019 was last modified: decembrie 13th, 2019 by Universul Juridic