Camera Notarilor Publici București lansează o versiune nouă a paginii de internet

7 apr. 2021
Vizualizari: 721

Potrivit unui comunicat transmis, Camera Notarilor Publici București a lansat o nouă versiune a site-ului Camerei, www.CNPB.ro, care prezintă activitatea Camerei și urmărește să simplifice accesul la informațiile și serviciile oferite de aceasta și de notarii publici din Camera București, fiind un instrument util celor care sunt interesați de încheierea unor acte sau proceduri notariale.

De asemenea, secțiuni precum „Întrebări frecvente”, „Caut un notar” și „Taxe notariale” asigură o informare și o comunicare mai rapidă și eficientă între client și notarul public. Secțiunea „Cum devin notar” este dedicată celor care își doresc să urmeze cariera notarială, Camera urmând să facă publice constant datele cu privire la desfășurarea concursurilor de admitere. Procedura apostilării și supralegalizării actelor notariale și eliberarea unor copii din arhivele notariale sunt, de asemenea, prezentate în site.

Totodată, în cadrul site-ului sunt afișate informații despre evenimentele și acțiunile întreprinse de Camera Notarilor Publici București, despre interesele și temele actuale ale activității notariale, proiecte de voluntariat, parteneriate și publicația online, „Buletinul de București”, editată de Camera București.

„Ne bucurăm că am lansat noua versiune a site-ului și dorim ca aceasta să fie un instrument util atât pentru notari, cât și pentru cetățeni. Intranetul, destinat exclusiv notarilor din Camera București, este structurat pe domenii de activitate, va fi actualizat permanent și ne dorim să devină un mecanism folositor în activitatea notarială. Noua versiune a site-ului a fost gândită într-o manieră intuitivă cu o interfață atât pentru PC, cât și pentru telefoanele inteligente. Le mulțumesc colegilor mei care au fost implicați în realizarea site-ului”, a declarat președinta Camerei Notarilor Publici București, Laura Badiu.

Camera Notarilor Publici București (CNPB) este organizația profesională cu personalitate juridică ce reunește toți notarii publici din circumscripția Curții de Apel București, respectiv, Municipiul București și județele Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Teleorman. În prezent CNPB reunește aproximativ 670 de notari. Camera Notarilor Publici București este organizată și funcționează în baza Legii notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995, a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 36/1995, a Statutului Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România și a Regulamentului propriu de organizare și funcționare. CNPB a fost înregistrată la Ministerul Justiției sub nr. 3202/N din august 1995. Din anul 2007, Camera Notarilor Publici București este înfrățită cu Consiliul Regional al Notarilor Curții de Apel Poitiers, Franța. De asemenea, Camera Notarilor Publici București are un parteneriat cu Hamburgische Notarkammer (Camera Notarilor din Hamburg, Germania) începând cu anul 2019.

Camera Notarilor Publici București lansează o versiune nouă a paginii de internet was last modified: aprilie 7th, 2021 by Universul Juridic

PARTENERI INSTITUȚIONALI

Vă recomandăm:

Rămâi la curent cu noutățile juridice

Despre autor: